Data actualizării:
Data publicării:

NOI simptome descoperite de români. Dorobăț atrage ATENȚIA: "Teren ȘUBRED". Cu ce SECHELE ai putea rămâne

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a vorbit despre COVID-19 și despre simptomele pe care le-au descoperit.

O echipă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a făcut două studii importante pe pacienții infectați cu COVID-19, din care rezultă și alte simptome ale infecției cu virusul ucigaș, pe lângă cele deja cunoscute pe care am putea avea tentația de a le neglija.

La ce trebuie să fim atenți

"La Iași a avut loc, în urmă cu două săptămâni, prima conferință națională pe tema noului coronavirus, ținută evident online, și s-au prezentat mai multe studii, printre care și legate de simptomatologie. La Iași, până în momentul de față, am îngrijit un număr semnificativ de oameni, peste 1.300 de pacienți confirmați și am putut trage concluzia. Dintre aceste studii, ne-au atras atenția unele simptome mai rare față de cele cu care eram obișnuiți, adică simptomele respiratorii sau pierderea gustului și a mirosului. Este vorba de fenomene digestive ca dureri abdominale, senzație de greață, vărsături. De asemenea, lipsa poftei de mâncare, pe toată perioada acută a bolii, astfel încât, la un moment dat, când revine pofta de mâncare este un semn bun că evoluția este favorabilă.

De asemenea, manifestări cutanate, care se referă în special la erupții care se aseamănă cu cele alergice. Au apărut în special la copii astfel de erupții, care au avut o evoluție bună. Alte manifestări apărute la adulți au fost încadrate în ceea ce înseamnă manifestări din insuficiența venoasă cronică, din insuficiența renală cronică, care dau tulburări de comportament într-o perioadă de două, trei zile, tulburări care ne-au făcut să ne adresăm medicului psihiatru", a declarat Carmen Dorobăț, în direct la B1 TV. 

Citește și: EXCLUSIV Prințul Charles, peripeții în România. Ce l-a emoționat PROFUND. A povestit președintelui și premierului. "Era ceva SUPRANATURAL"

"Încă mai călcăm pe un teren șubred". Ce sechele ar putea rămâne după COVID

Medicul a completat că ei, la Spitalul din Iași, cheamă pacienții la control, la 30 de zile de la vindecare, pentru a verifica posibilele sechele se ar putea rămâne de la infectare. 

"Aici mă refer la manifestări de jenă respiratorie, pentru că mulți dintre pacienți urmează recuperare respiratorie după ce se internează și, de asemenea, dureri la nivelul membrelor inferioare, la mers, care țin de o afectare neurologică, restantă fazei acute a acestei infecții și vom vedea în ce mod vor involua sau vor persista. Încă mai călcăm pe un teren șubred. Timpul ne va clarifica", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel