Covid-19, efectul de weekend. De ce mor mai mulți oameni sâmbăta și duminica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un studiu recent realizat de Universitatea din Toronto a reușit să arate că cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 ar avea loc în weekend.

Se moare de Covid mai mult sâmbătă și duminică decât în ​​zilele lucrătoare. Așa ar fi arătat un studiu întocmit de Universitatea din Toronto și care va fi prezentat la următorul Congres European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase care va avea loc la Lisabona între 23 și 26 aprilie, potrivit Notizie.it.

Sondajul condus de Fizza Manzoor și Donald Redelmeier a fost elaborat pornind de la datele puse la dispoziție de OMS și legate de decesele survenite în perioada 7 martie 2020 – 7 martie 2022. 

Oamenii de știință studiază efectul weekendului 

Potrivit celor reieșite din studiul universității canadiane, în weekend se înregistrează o creștere a deceselor cu 6% mai mult decât în ​​perioada de luni până vineri.

Este suficient să spunem că a fost găsit ”un număr mediu de decese la nivel global cu 6% mai mare în weekend: 8.532 decese față de 8.083”, cu o diferență de 449 de decese. 

Mai mult, printre țările în care s-a observat o curbă mai mare regăsim Statele Unite (medie 1483 decese - + 22%), Brazilia (medie 1061 în weekend - + 29%) și Regatul Unit (239 - + 11%) . 

Germania este o excepție

Un fapt deosebit de interesant care a reieșit din studiu este că în Germania, dimpotrivă, valoarea medie a deceselor în weekend este mai mică decât în ​​zilele lucrătoare cu o scădere de 27% (137 vs 187).

În acest sens, Manzoor a explicat: ”Întârzierile birocratice din weekend nu explică aceste cifre sau de ce creșterea deceselor în zilele de weekend a fost atât de substanțială în SUA și nu a fost observată în Germania. Pe de altă parte, este probabil ca efectul de weekend să se datoreze și lipsei de personal, know-how și experiență”.

Expertul Casei Albe în boli infecțioase, dr. Fauci, spune: Nu există nicio șansă să eliminăm virusul COVID

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu USA TODAY Network-Tennessee, consilierul principal pentru pandemie al administrației Biden a spus: ”Nu există nicio șansă să eliminăm SARS-CoV-2, sindromul respirator care provoacă COVID-19”. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel