COVID-19, valul patru. Dr. Alexiu: Pacienții refuză să se testeze. Vin la cabinet BOLNAVI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit despre eforturile pe care le face asociația pentru prevenție, dar și despre anticorpii monoclonali.

"Noi ne străduim cât putem să ne ţinem de activitățile noastre, însă este destul de complicat pentru că avem extrem de multe consultaţii pe zi şi avem de monitorizat şi pacienţii de la domiciliu. Este complicat pentru că, în primul rând, pacienţii refuză să se testeze, vin la cabinet bolnavi. Am avut pacienţi care au venit pozitivi aici, în stare generală destul de proastă. Din fericire, noi avem în dispensar o zonă unde am putut închide să facem izolator. Deocamdată, este foarte complicat. Nu ştiu cum să facem pentru că, vedeţi, chestiunea cu anticorpii monoclonali este extrem de potrivită, doar că pentru asta pacienţii trebuie să ajungă foarte repede, în primele 2-3 zile de simptomatologie, ceea ce este complicat dacă ei nu anunţă medicul cât se poate de repede, de la primele simptome", a spus dr. Sandra Alexiu în cadrul dezbaterii "Anticorpii monoclonali -soluție în criză COVID-19", organizată de DC News Media Group.

"Comisia Europeană a anunțat o listă de 10 medicamente"

"De aproape doi ani de zile omenirea se află în război cu un inamic nevăzut, dar extrem de periculos - Sars-Cov-2. Criza COVID-19 pune la încercare serviciile sociale și serviciile sanitare. În general, îi afectează pe cei mai expuși dintre noi, îi afectează mai ales pe cei în vârstă, cu o patologie asociată, dar iată că de o vreme virusul s-a modificat și îi lovește și pe cei tineri, îi lovește și pe cei în puterea vârstei, fără discriminare. Nu a stat pe loc, știința a făcut eforturi, cercetarea științifică de vârf a pus la dispoziția medicilor, a serviciilor de sănătate, un arsenal tehnologic pe care poate nici nu ni-l închipuiam acum în urmă cu doi ani de zile.

A fost o mobilizare extraordinară a cercetătorilor din întreaga lume care au adaptat tehnologii existente, verificate, sigure, le-au adaptat să poată fi folosite în lupta cu COVID. Ieri, Comisia Europeană a anunțat o listă de 10 medicamente: anticorpi antivirali monoclonali, antivirale orale și imunomodelatori; medicamente eficiente, medicamente puternice, În măsura în care se vor dovedi utile în lupta cu COVID, ele vor schimba jocul, vor da o șansă omenirii să scape de această amenințare care iată ne strică de doi ani viața, a făcut milioane de victime în întreaga lume.", a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Vezi și: Prof. dr. Buicu: ”75.000, costul tratării unui pacient COVID-19 ajuns în ATI”. De ce reprezintă anticorpii monoclonali salvarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel