COVID - 19. Vaccinul britanicilor de la Universitatea Oxford, ineficient
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au desfășurat testele vaccinului împotriva COVID-19. Procedura a eșuat. Toate cele șase maimuțe supuse testelor s-au infectat, informează DailyMail .

ChAdOx1 nCov-19, vaccinul care era considerat să aibă sorți de izbândă,  s-a dovedit a fi o mare dezamăgire. Doctorul William Haseltine, fost profesor de la Harvard Medical School, a oferit mai multe informații în urma eșecului din laborator, în care cel puțin britanicii și-au pus mari speranțe.

„Toate maimuțele vaccinate au fost infectate. Nu este o diferență în ceea ce privește secreția nazală între maimuțele vaccinate și cele nevaccinate", a declarat Haseltine pentru Forbes, citat de DailyMail.

„Cantitatea de virus în nasul animalelor vaccinate și al celor nevaccinate a fost identică. Dacă același lucru se va întâmpla și la oameni, înseamnă că vaccinarea nu ar opri infectarea. Cred cu putere că această descoperire ar trebui să provoace urgent o reevaluare a testelor pe oameni a acestui vaccin", a spus Jonathan Ball, profesor la Universitatea Nottingham.

Guvernul Marii Britanii a alocat 47 de milioane de lire sterline în acest vaccin, iar  compania farmaceutică AstraZeneca urma să producă 30 de milioane de doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel