COVID-19. Unde a fost SUSPENDAT transportul public în România
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un alt oraș din România ia măsuri drastice în lupta cu noul coronavirus. Transportul public a fost suspendat, alături de o serie de alte măsuri. 

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a luat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, printre acestea numărându-se anularea Zilelor oraşului, suspendarea transportului în comun şi închiderea locurilor de joacă pentru copii, scrie Agerpres. 

Când intră în vigoare măsurile 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, deciziile au fost luate luni de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) şi vor intra în vigoare începând cu data de 24 martie, urmând să fie menţinute pe toată durata stării de urgenţă.

"CLSU a decis să suspende cursele regulate cu autobuze de transport local de călători pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, efectuate de operatorul Multi-Trans. De asemenea, se suspendă activitatea pieţei din spatele magazinului Supeco, cunoscută ca 'Piaţa Ruşilor', şi se interzice accesul persoanelor la spaţiile de joacă publice amenajate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, indiferent de administratorii acestora. În plus, băncile din parcuri şi din spaţiile publice vor fi eliminate pentru a se asigura că toată lumea rămâne acasă pentru a-şi proteja propria sănătate", se arată într-un comunicat de presă.

Zilele orașului Sfântu Gheorghe, anulate 

Totodată, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au decis să anuleze ediţia din acest an, programată pentru perioada 24 aprilie-3 mai, iar din banii alocaţi evenimentului, Primăria va achiziţiona echipamente de protecţie pentru medicii de familie şi pentru toate organizaţiile şi voluntarii care au activităţi pentru comunitate în această perioadă.

Reprezentanţii Primăriei amintesc, de asemenea, că autorităţile locale, împreună cu mai multe organizaţii civice, au lansat luni un serviciu comunitar pentru ajutorarea persoanelor vârstnice şi a celor care nu îşi pot părăsi domiciliile, constând în livrarea de pachete cu produse alimentare de bază, produse de igienă şi medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel