COVID-19. Testare masivă în București. Firea, anunț de maximă importanță!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut anunțul despre testarea bucureștenilor, în urmă cu puțin timp. 

"Zilele acestea, am discutat cu domnul profesor Streinu - Cercel despre ce am mai putea face, având în vedere faptul că Bucureştiul este cea mai mare aglomerare urbană şi aici există un pericol mare de răspândire rapidă şi în masă a coronavirusului. Domnul profesor a pregătit o strategie pe care să o aplicăm, în câteva zile, la nivelul Municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului București, a adus, astăzi, cu titlu gratuit, la Spitalul de Boli Infecţioase "Matei Balş", 12 maşini ecologice. Va fi prima flotă folosită astfel încât medici epidemiologi, virusologi, de boli contagioase, infecţionişti, sub îndrumarea profesorului Streinu - Cercel, să meargă la bucureşteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Grupurile vulnerabile

"Prin primăriile de sector, prin preşedinţii de asociaţii de proprietari am transmis deja acest mesaj şi dorim să aflăm exact care sunt persoanele care au depăşit 65 de ani, cu adresa acestora şi unde locuiesc aceste persoane. (...) Primul grup vulnerabil - categoria de persoane peste 65 de ani. Un alt grup vulnerabil este constituit din persoanele cu afecţiuni cronice", a mai spus Firea.

"Cadrele medicale vor fi testate în continuare. Acesta este un program în plus faţă de testările care se realizează acum", a mai precizat primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel