România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 21 oct, 10:09
COVID-19 s-a întors în această țară. Premierul anunțase că virusul a fost învins
Foto ilustrativ
Deși premierul țării a anunțat că virusul a fost învins, această țară a înregistrat peste 20 de noi infectări, pe fondul unor sosiri de cetățeni străini.

Noua Zeelandă înregistrează 25 de cazuri Covid pe fondul sosirii unor echipaje de pescuit străine. Astfel, au fost depistate 23 de noi cazuri de coronavirus pe fondul imigranților și alte două cazuri cu transmitere comunitară.

Cele două cazuri comunitare raportate au fost contacte ale unui lucrător portuar al cărui caz a fost depistat duminică. A fost prima transmitere comunitară din Noua Zeelandă, după data de 25 septembrie. Cifrele de astăzi subliniază importanța controlului la frontiere într-o țară în care viața revenise la normal. 

 

Ce au declarat autoritățile?

 

Ashley Bloomfield, directorul general al sănătății, a declarat: „Punând cazurile noastre în perspectivă, Spania a anunțat ieri aproximativ 48.000 de cazuri noi, iar acest lucru ar fi echivalentul în Noua Zeelandă a aproximativ 4.000 de noi infectări. Nu suntem mulțumiți de situația de la graniță”.

 

Noua Zeelandă, succes în lupta cu pandemia

 

Noua Zeelandă a înregistrat unul dintre cele mai scăzute numere de decese din lume, 25, și mai puțin de 2.000 de cazuri confirmate de COVID-19. Succesul a fost atribuit unuia dintre cele mai stricte blocaje din lume în martie și aprilie. De atunci, toate restricțiile interne impuse țării au fost ridicate. Acum, controalele la frontieră vor face separarea între națiunea insulă din sudul Pacificului și COVID-19. Doar neozeelandezii și familiile lor au voie să intre în țară și trebuie să petreacă două săptămâni în carantină, timp în care sunt testați de două ori pentru detectarea virusului, potrivit TheGuardian.

În urmă cu două săptămâni, premierul țării a declarat că virusul a fost învins pentru a doua oară (vezi AICI).

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro