COVID - 19. Rusia a HOTĂRÂT! Ce se întâmplă cu zborurile internaţionale şi repatrierea cetăţenilor săi din străinătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rusia a anunţat vineri că îşi suspendă toate zborurile către şi dinspre ţară, inclusiv repatrierea cetăţenilor săi, cu scopul de a limita riscul unui nou val de infecţii cu noul coronavirus, potrivit Reuters.

Centrul operaţional dedicat coronavirusului a declarat că suspendarea se aplică tuturor zborurilor speciale destinate să repatrieze cetăţeni ruşi sau să transporte cetăţeni străini în ţările lor de origine. O autorizaţie specială va trebui cerută începând de sâmbătă de către cei care doresc totuşi să efectueze zboruri.

Moscova a anunţat că o sumă de 6,5 milioane de dolari a fost pusă la dispoziţia Ministerului de Externe pentru a finanţa sejurul prelungit al cetăţenilor ruşi blocaţi în străinătate. În prealabil, doar zborurile comerciale internaţionale regulate fuseseră suspendate.

Potrivit RIA Novosti, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 582 de noi contaminări cu noul coronavirus şi nouă decese. Astfel, numărul total al persoanelor afectate de COVID-19 în Rusia a ajuns sâmbătă dimineaţa la 4.731, iar cel al deceselor la 43, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel