Data publicării:

Covid-19, moment critic pentru România. Chirieac: Inconştienţă criminală

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ
Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ
Bogdan Chirieac a analizat situaţia din România în ceea ce priveşte evoluţia infectărilor cu Covid-19, făcând o serie de aprecieri şi cu privire la modul în care acţionează autorităţile. 

Întrebat de către Liliana Ruse, la România TV, cum se explică faptul că România are totuşi un număr redus de oameni infectaţi cu noul coronavirus, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat: "Să ştiţi că doar norocul ne salvează de aici încolo. Să ne bazăm mult pe Dumnezeu, mai ales că vine Paştele... Răspunsul e dat de experţi: se fac foarte puţine testări, iar atunci şi numărul celor infectaţi este mic. Sunt foarte puţine testări făcute în România în acest moment. Explicaţiile sunt simple: Guvernul Orban nu a luat testele necesare, ei erau preocupaţi de anticipate până de curând. Bun, până la urmă vă daţi seama, nu-l apăr eu pe domnul Orban, dar nici guvernele unor state occidentale prospere şi cu o democraţie evoluată nu au luat în seamă Covid-19. Din SUA şi până în democraţiile occidentale din Europa. Nici ei nu au fost pregătiţi de aşa ceva, iar acum, vedeţi, epicentrul crizei e în Europa".

"Nici sistemul medical din Italia nu ar putea face faţă"

"Mai departe: 3.500 de oameni în această noapte vin de la graniţa ungaro-austriacă în România, după ce au fost ţinuţi zile întregi. Vă daţi seama că nici sistemul medical din Italia nu ar putea face faţă unui asemenea aflux, mai ales că avem inconştienţi - şi în opinia mea astea sunt chestii penale - cum e individul care a venit din Spania cu avionul, fiind infectat cu Covid-19,  având hârtie scrisă că trebuie să stea în izolare. Cine ştie, acum o să avem încă 60 de oameni potenţial infectaţi, plus echipajul avionului. Cum caracterizaţi dumneavoastră asta? Inconştienţă criminală", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel