Data publicării:

Covid-19: Metoda veche de un secol prin care se tratează în prezent boala

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cercetările despre Covid-19 avansează cu o viteză fără precedent, însă una dintre strategiile adoptate de doctori pentru a trata pacienții este mai degrabă antică decât inovativă.

Cercetările despre Covid-19 avansează cu o viteză fără precedent, însă una dintre strategiile adoptate de doctori pentru a trata pacienții este mai degrabă antică decât inovativă, transmite The Verge. În spitalele americane, personalul medical se folosește de sângele supraviețuitorilor pentru a trata bolnavii, metodă veche de 100 de ani.

Acest lucru este cauzat de evoluția prea înceată a sutelor de cercetări din ultimele luni, studii care nu pot ține pasul cu epidemia Covid-19. Oamenii se îmbolnăvesc, iar unii mor, așa că doctorii se bazează pe soluția temporară a terapiei cu plasmă, până la apariția unui tratament eficient împotriva simptomelor virusului.

O soluție temporară

„Mă gândesc la acest loc ca la un pod, până când putem dezvolta un vaccin sau un medicament care poate fi sigur, eficient și poate fi produs în masă", a spus Elliot Bennett-Guerrero, care studiază utilizarea plasmei în pandemie.

După ce un infectat cu coronavirus se recuperează, sângele acestuia este bogat în anticorpi produși de sistemul imunitar pentru a învinge boala.

Doctorii speră că dacă plasma plină de anticorpi este transferată unei persoane bolnave, care nu are încă acești anticorpi, ar putea trece mai ușor peste boală.

Metodă care datează din 1890

„Cu plasmă, facem mai ușoară munca extraordinară a trupului de a produce anticorpi și imunitate față de patogeni", spune Bennett-Guerrero. „Transferăm acei factori protectori către oamenii care sunt bolnavi și care nu au reușit să aibă un răspuns imunitar".

Această metodă este folosită ca tratament de cel puțin 120 de ani. Studiile din timpul gripei spaniole din 1918 au arătat că metoda era un tratament eficient. În plus, transfuziile de plasmă au ajutat la mai multe boli de când au fost descoperite, incluzând pojarul și varicela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel