COVID-19 mătură Europa. Măsuri DURE în mai multe țări
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mai multe țări au anunțat că vor lua măsuri aspre, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Ucraina se declară îngrijorată.

După ce Irlanda a anunțat că impune noi măsuri, cele mai stricte din istoria COVID-19 (vezi AICI), alte state au anunțat aplicarea unor restricții severe, la nivel regional.

Astfel, Ținutul Berchtesgadener, o regiune bavareză, din apropierea masivului Watzmann, cu o populație de aproximativ 100.000 de persoane, înregistrează în prezent cea mai mare incidență de șapte zile a COVID-19 din Germania, cu 272,8 infecții la 100.000 de locuitori. Astfel, școlile, creșele și restaurantele vor rămâne închise începând de astăzi și locuitorilor nu li se va permite să părăsească casele decât dacă au un motiv întemeiat pentru a face acest lucru, cum ar fi angajamentele de muncă, cumpărăturile sau exercițiile în aer liber, potrivit TheGuardian.

În același timp, în Spania, guvernul regiunii de nord a Navarrei a anunțat un blocaj de două săptămâni care va intra în vigoare de joi, în încercarea de a încetini creșterea masivă a cazurilor de COVID-19 din zonă. Spania a înregistrat aproape 38.000 de cazuri noi, iar numărul total se apropie de 975.000 de cazuri. În timp ce numărul cazurilor la 100.000 de persoane din toată Spania este de 312,2, cifra crește la 945,4 în Navarra.

În cadrul noilor măsuri, persoanelor li se va permite accesul și ieșirea din Navarra doar pentru muncă, studii universitare, pentru îngrijirea rudelor sau pentru situații de urgență. Barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise. Magazinele vor rămâne deschise, dar vor trebui să funcționeze la o capacitate de 40% și să se închidă până la 21:00.

Ucraina se declară îngrijorată

Ministrul ucrainean al sănătății, Maksym Stepanov, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus ar putea crește la 8.000-10.000 pe zi în următoarele săptămâni. Potrivit informațiilor, numărul zilnic a crescut la peste 5.000 în octombrie, determinând guvernul să extindă măsurile până la sfârșitul anului 2020. Stepanov a declarat că Ucraina va introduce restricții mai dure în cazul în care cazurile se ridică zilnic la 11.000-15.000 de noi infectări. El a avertizat că resursele sistemului medical se vor epuiza dacă numărul zilnic de cazuri depășește 20.000, a raportat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel