Data publicării:

COVID-19, leziuni la INIMĂ care pot ucide și la un an după ce te-ai vindecat! 15 milioane de noi bolnavi de inimă. ANALIZĂ ALARMANTĂ

Autor: Ciprian Dumitrache | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Îngrijirea cardiovasculară ar trebui să fie o parte esențială a îngrijirii post-infecția COVID-19 , arată un nou studiu. 

Pacienții care erau sănătoși înainte de a face varianta ușoară de COVID, pot dezvolta grave complicații cardiovasculare chiar și la un an după ce au scăpat de coronavirus!

O analiză aprofundată a datelor federale de sănătate arată că persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații cardiovasculare din prima lună până la un an după infecție. Astfel de complicații includ tulburări ale ritmului cardiac, inflamația inimii, cheaguri de sânge, accident vascular cerebral, boala coronariană, atac de cord, insuficiență cardiacă sau chiar deces.

Nu contează dacă ai forma ușoară sau gravă, COVID afectează inima, notează DC Medical.

Astfel de probleme apar chiar și în rândul persoanelor anterior sănătoase și a celor care au avut infecții ușoare cu COVID-19, potrivit studiului publicat în jurnalul Nature Medicine.

„Am vrut să ne bazăm pe cercetările noastre anterioare privind efectele pe termen lung ale COVID, aruncând o privire mai atentă la ceea ce se întâmplă în inimile oamenilor”, a spus autorul principal dr Ziyad Al-Aly, profesor asistent de medicină la Universitatea Washington. 

„Ceea ce am descoperit nu este bun deloc. COVID-19 poate duce la complicații cardiovasculare grave și la deces. Inima nu se regenerează și nu se remediază ușor după leziuni. Acestea sunt boli care vor afecta oamenii toată viața”, a arătat cercetătorul. 

Nu contează sexul, vârsta, greutatea sau ce boli aveai înainte

„Dar cel mai remarcabil este că oamenii care nu au avut niciodată probleme cu inima și au fost considerați ca având risc scăzut înainte, dezvoltă și probleme cardiace după COVID-19”, a adăugat el. 

„Datele noastre au arătat un risc crescut de afectare a inimii pentru tineri și bătrâni; bărbați și femei; negri, albi și toate rasele; persoane cu obezitate și persoane cu greutate normală; persoane cu diabet și cele fără această boală; persoane cu boli de inimă anterioare și fără astfel de afecțiuni; oameni cu infecții ușoare cu COVID și cei cu COVID mai sever, care au trebuit spitalizați pentru aceasta”, a explicat acesta. 

Risc cu 55% mai mare de a face infarct sau AVC

În comparație cu cei din grupurile de control fără nicio infecție, persoanele care au făcut COVID-19 au avut cu...

Citește mai departe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel