COVID-19. Lecție pentru România. Alegeri amânate din cauza epidemiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Premierul Jacinda Ardern a anunţat amânarea cu patru săptămâni a alegerilor generale din Noua Zeelandă ca urmare a revenirii pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie. 'Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni şi oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor', a declarat Jacinda Ardern.

Premierul de centru-stângă neo-zeelandez se afla sub presiunea amânării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămâne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Ardern a ordonat vineri izolarea Auckland-ului până pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de COVID-19.

Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate, potrivit Agerpres. Noua Zeelandă a înregistrat până în prezent peste 1.600 de cazuri de îmbolnăviri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel