Covid-19: În anumite regiuni din Spania, ești obligat să folosești o aplicație pentru a intra în baruri și restaurante
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În anumite regiuni din Spania, ești obligat să folosești o aplicație pentru a intra în baruri și restaurante
În anumite regiuni din Spania, ești obligat să folosești o aplicație pentru a intra în baruri și restaurante
Ministerul Sănătății din Spania și unele comunități din această țară s-au angajat să mențină restricții împotriva Covid-19, dar unele teritorii au luat deja măsuri pentru a începe să redeschidă restaurantele, așa cum se întâmplă în Extremadura, Castilla-La Mancha sau Madrid.

În Castilla La Mancha, în special, comunitate autonomă din Spania, s-a anunțat redeschiderea afacerilor hoteliere, cu limitări de capacitate și cu o înregistrare obligatorie folosind un cod QR pentru a facilita urmărirea clienților. Astfel, va putea exista un raport detaliat al tuturor mișcărilor făcute de clienți în localuri, scrie 20min.es.

Angajații barurilor și restaurantelor nu vor avea acces la detaliile personale ale clienților, dar această înregistrare va fi utilizată pentru a urmări posibilele cazuri de Covid-19 atunci când apare un pozitiv.

Codurile QR sunt prezente peste tot: le găsești printate pe ambalajele celor mai noi gadget-uri, le poți găsi pe cărțile de vizită, incluse în prezentările de la conferințe, le poți vedea chiar și pictate pe clădiri. Oamenii și companiile deopotrivă le folosesc pentru a stoca și distribui tot felul de informații, într-o manieră ușor accesibilă oricui deține un smartphone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel