Data publicării:

COVID-19, efect de lungă durată în economie. Copiii care nu merg şase luni la şcoală, venituri mai mici în viitor

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Probleme în economie, dacă nu se deschid scolile. Sursa: Pixabay
Probleme în economie, dacă nu se deschid scolile. Sursa: Pixabay
Pandemia şi criza generată de aceasta ar putea duce la pierderi masive în economie în anii ce urmează. 

Potrivit unor estimări din Marea Britanie, costul total al orelor de şcoală pierdute de generaţia actuală se ridică la 350 miliarde de lire sterline, bani care se vor pierde din veniturile de adulţi ale acestora. 

Conform studiului citat de Daily Mail, copiii care au pierdut şase luni de şcoală ar putea pierde în viitor aproximativ 40.000 de lire din veniturile din întreaga carieră. 

Institutul pentru Studii Fiscale din Marea Britanie cere Guvernului să ia măsuri radicale pentru a-i ajuta pe tineri să recupereze deficitul de informaţie. Iar asta ar putea însemna fie creşterea duratei anului şcolar, creşterea numărului de ore pe zi de şcoală, şcoală de vară sau, ca măsură extremă, repetarea anului pierdut în online. 

Acelaşi institut afirmă că administraţiile locale din Regat au alocat deja 1,5 miliarde de lire pentru recuperarea orelor de şcoală pierdute de elevi. S-ar părea, însă, conform studiului, că dacă şcolile nu se redeschid până de Paşti, elevii vor fi pierdut echivalentul a două treimi dintr-un an normal de şcoală. 

"Fără acţiuni remediale însemnate, orele pierdute se vor traduce în productivitate redusă, venituri mai mici, încasări mai mici din taxe, inechităţi mai mari. Lipsa unei dezbateri naţionale despre cum se poate rezolva problema este extrem de îngrijorătoare. Răspunsurile necesare vor fi, probabil, complexe, dificile, scumpe. Dar riscul de a cheltui prea mult este mult mai mic decât riscul de a cheltui prea puţin", a afirmat Institutul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel