Data publicării:

Covid-19: Cum obții certificatul verde de care s-ar putea să ai nevoie la nuntă

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
nuntă/ Foto: Vlad Manolache
nuntă/ Foto: Vlad Manolache
Premierul Florin Cîțu a propus, duminică, folosirea certificatului verde la nunțile deja programate, unde incidența este mare, pentru ca evenimentele să nu fie anulate.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zone unde deja ajungem la 3 la mie. Propunerea mea, domnule Raed Arafat, eu aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate”, a spus premierul.

Acesta a spus că oamenii nu își mai pot modifica data de la o săptămână la alta, astfel că el ar propune pentru nunțile care sunt deja programate în zone unde incidența crește să se folosească certificatul verde.

Aici puteți obține un certificat verde: https://certificat-covid.gov.ro

Certificatul digital UE privind COVID este gratuit, valabil în toate statele membre ale Uniunii Europene și disponibil în limbile română și engleză.

Pentru generarea unui certificat digital UE privind COVID puteți accesa link-ul: certificat-covid.gov.ro, suna în Call Center la numărul de telefon 021 414 44 25, puteți să contactați Primăria, Direcția de Sănătate Publică sau Serviciul Local Comunitar de Evidență a Persoanelor.

Certificatul digital UE privind COVID este emis de Ministerul Sănătății și pus la dispoziție prin sistemul informatic dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Cine poate obține un certificat

Toți cetățenii care au fost vaccinați, au un rezultat negativ la un test, realizat la un centru acreditat din România, în ultimele 3 zile pentru test PCR sau ultimele 48 ore pentru test rapid, fie s-au recuperat după infecția cu COVID-19 în ultimele 180 de zile și există un test pozitiv realizat la un centru acreditat din România, cu cel puțin 12 zile vechime.

Valabilitatea certificatului

Certificatele de vaccinare au valabilile până la data de 30 iunie 2022. Certificatele de testare au 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR. Certificatele de vindecare au 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică "Corona-Forms".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel