COVID-19. Ce a desenat un pilot de avion pe harta Germaniei: „Am vrut să atrag atenția...”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Deoarece urmează să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19, un pilot de avion a recurs la un gest impresionant.

Pilotul Samy Kramer, 20 de ani, a zburat pe o rută specifică pe deasupra lacul Constanța, cel mai mare lac din Alpi. Prin traseul său întins pe 200 de kilometri, Kramer a reușit să deseneze o seringă pe radarul de zbor. Motivul acțiunii speciale: pe 27 decembrie începe oficial campania de vaccinare anti-COVID și în Germania, a informat publicaţia Südkurier. E cert, nu vezi atât de des o seringă pe cer!

„Desenul” i-a reușit lui Samy Kramer. La bordul unui Diamond DA20 Katana, el a plecat de la Friedrichshafen și a zburat pe o rută sub formă de seringă din care se văd curgând câteva picături. (Imaginea poate fi vizualizată AICI)

Pilotul a avut nevoie de aproape două ore pentru a completa traseul. Dar de ce a făcut efortul? „Nu a fost din plictiseală sau din cauza unui examen, ci din motive de pandemie. În Germania, primele vaccinări vor fi efectuate pe 27 decembrie. Am vrut să atrag atenția asupra momentului”, a explicat tânărul, care a avut nevoie doar de o jumătate de ceas de pregătire.

„Am programat traseul pe care doream să zbor în dispozitivul GPS. Nu a durat mult”, a spus el pentru Südkurier, potrivit Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel