Urmărește emisiunea live
COVID-19. Avertisment din partea autorităţilor: NU luaţi medicamente fără prescripţie medicală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Pumn de pastile
Pumn de pastile
Grupul de comunicare strategică al Ministerului Sănătăţii, prin intermediul platformei cemafac.ro, avertizează românii să nu ia medicamente fără prescripţia doctorilor. 

"Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripție medicală! Rămâi în legătură cu ceilalți prin telefon, e-mail sau social media. Dacă locuiești singur și te îmbolnăvești în timpul extinderii unui focar de COVID-19, este posibil să ai nevoie de ajutor. Dacă ai o afecțiune medicală cronică și locuiești singur, roagă familia, prietenii și furnizorii de servicii medicale (medicul de familie sau Directia de Sanatate Publică din județul tău sau apelează TelVerde 0800 800 358) să te ia în evidență și să te verifice. Rămâi în legătură cu familia și prietenii cu afecțiuni medicale cronice.

Ai grijă de sănătatea emoțională a membrilor gospodăriei tale. Răspândirea epidemiei poate genera situații stresante atât pentru adulți cat și pentru copii. Copiii răspund diferit la situații stresante comparativ cu adulții. Vorbește cu ei despre epidemie, încearcă să rămâi calm și asigură-i că sunt în siguranță. Descurajează copiii și adolescenții să se adune în locuri publice în timp ce cursurile de școală sunt suspendate, pentru a ajuta la încetinirea răspândirii COVID-19 în propria comunitate.", a transmis GCS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel