Costică Ştefănescu, marea glorie a fotbalului românesc, s-a sinucis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
stefanescu
stefanescu

Costică Ștefănescu, supranumit  ”Ministrul Apărării”  în vremurile în care făcea carieră ca libero în tricoul Craiovei şi al "Naţionalei", s-a sinucis, marți după-amiază.  În vârstă de 62 de ani, acesta s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală, unde era internat.

 Înainte să fie internat la Spitalul Militar, Ştefănescu a fost în Germania pentru a urma un tratament, care însă pare să nu fi dat roade. Starea sa era una foarte gravă. Ștefănescu avea metastază și se internase la Spitalul Militar la secția de Oncologie.

Căpitanul Craiovei Maxima şi al României se lupta de circa o jumătate de an cu o boală necruţătoare. În ultima perioadă acesta s-a aflat la Brașov unde urma un tratament naturist și era hrănit artificial.

Costică Ştefănescu a evoluat pentru Steaua, Universitatea Craiova şi FCM Brașov. Are în palmares trei titluri de campion şi cinci Cupe ale României. A jucat de 66 de ori pentru echipa naţională a României.

 Costică Ştefănescu a început fotbalul la Steaua. În 1969, fundaşul central a debutat pentru echipa de seniori a "militarilor", iar în 1973 s-a transferat la "U" Craiova. Aici şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei. A stat în Bănie până în 1986 şi a fost jucător de bază în cea mai strălucită echipă din istoria Craiovei. În 1986 a plecat la FCM Braşov, de unde s-a retras din activitate. Are 66 de selecţii la naţională, pentru care n-a reuşit să marcheze însă niciun gol.

 Ca antrenor, Costică Ştefănescu a fost secundul lui Anghel Iordănescu în perioada 1994-1998, perioadă în care a strălucit "Generaţia de Aur". Şi-a început cariera de tehnician la FC Braşov, după care le-a antrenat în ordine pe Steaua, Al-Wakrah, Selena Bacău, Poli Timişoara, Astra, CSM Reşiţa, Hapoel Holon, Al Shoala, Al-Jaish Damascus, "U" Craiova, Al-Wahda Damascus, Najran SC, Al Tadamon, din nou Al-Jaish Damascus şi Al Shamal.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel