Costel Vânătoru și Dragoș Frumosu, la "Ce se întâmplă", cu Răzvan Dumitrescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Este joi, deci urmează o nouă ediţie a emisiunii „Ce se întâmplă", cu Răzvan Dumitrescu. 

„Criza alimentară. Știm că vine, vorbim, dar mai și facem câte ceva? Știați că în 30 de ani România a pierdut peste 2600 de soiuri tradiționale din legumicultura autohtonă? Știați că anual importăm peste 90% din semințele necesare producției agricole și legumicole? Joi, la ora 12:00, pe DCNews și DCNews TV, o discuție despre dezastrul despre care nimeni nu vorbește! Veți afla date incredibile despre bătălia surdă care se dă chiar în aceste momente pentru stocurile de alimente”, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Criza alimentară vine la pachet cu un război biologic în agricultură? Este pesta porcină o adevărată armă prin care România este scoasă de pe piață? Ce alte boli și dăunători ne pândesc? Produse modificate genetic. Căpșuni combinate genetic cu... pești! Nu e banc!!! În bătălia pentru supraviețuirea soiurilor suntem mult în urmă! O discuție despre Banca de Resurse Genetice Vegetale. Unii au de prin secolul 19 așa ceva, noi abia am reușit s-o înființăm după lupte aprige și blocaje. Cum au ajuns semințele din soiurile românești dispărute în băncile de resurse vegetale de prin alte părți! Ne-am sabotat singuri?”, a subliniat Răzvan Dumitrescu.

Urmează o discuție explozivă la „Ce se întâmplă?” cu dr. inginer Costel Vânătoru, specialist în horticultură, și Dragoș Frumosu, președinte SINDALIMENTA.

Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel