Costa Rica, prima țară din lume care impune obligativitatea vaccinării pentru copii sub 12 ani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Costa Rica, prima țară din lume care impune obligativitatea vaccinării pentru copii sub 12 ani  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Costa Rica, prima țară din lume care impune obligativitatea vaccinării pentru copii sub 12 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Costa Rica devine prima țară din lume care impune obligativitatea vaccinării pentru copiii cu vârsta sub 12 ani.

Costa Rica devine prima țară din lume în care s-a impus obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru copii, potrivit BBC. Astfel, vaccinul anti-COVID-19 se va alătura listei extinse de vaccinuri de bază pentru copii care sunt deja impuse prin lege, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Costa Rica a semnat un acord cu Pfizer pentru a obține doze cu care să înceapă vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani din luna martie 2022.

Costa Rica va primi vaccinuri pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

La începutul acestei săptămâni, organismele americane de reglementare în domeniul sănătății au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Acordul dintre Costa Rica și Pfizer prevede ca țara să primească 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care urmează să fie administrată populației în vârstă și persoanelor imunodeprimate.

Până în prezent, aproximativ 55% dintre persoanele eligibile au fost complet vaccinate în Costa Rica. Peste 70% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, spun oficialii, scrie Mediafax.

Raed Arafat: Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că oamenii trebuie să se vaccineze şi nu să aştepte tratamentul împotriva COVID-19, care este mai toxic decât un vaccin, acesta din urmă stimulând sistemul imunitar natural.

"Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv - are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm - sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia", a spus Arafat în cadrul "Maratonului Informării" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel