Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Vehiculul Soiuz MS-22 a revenit pe Pământ, fără echipaj uman
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Vehiculul Soiuz MS-22 a revenit pe Pământ, fără echipaj uman / Foto: Pixabay, de Nas- Imagery
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Vehiculul Soiuz MS-22 a revenit pe Pământ, fără echipaj uman / Foto: Pixabay, de Nas- Imagery
Vehiculul Soiuz MS-22 s-a întors pe Terra.

Un vehicul rusesc deteriorat de un meteorit, care nu a avut la bordul său un echipaj uman, s-a desprins marţi de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi a revenit cu bine pe Terra, informează agenţiile de presă internaţionale.

Vehiculul Soiuz MS-22 s-a desprins de ISS la ora 09:57 şi a realizat "o aterizare automată, asistată de paraşute" după mai puţin de două ore, la 11:46 GMT, în apropierea oraşului Jezkazgan din Kazahstan, a anunţat agenţia spaţială americană (NASA), citată de DPA.

Locul aterizării se află la câteva sute de kilometri de cosmodromul Baikonur, precizează Agerpres, citând Reuters. Aterizarea vehiculului spaţial a fost difuzată în direct pe site-ul agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos). Deşi nu a avut la bordul său niciun astronaut, vehiculul rusesc a transportat echipamente de cercetare şi rezultatele unor experimente ştiinţifice realizate pe ISS.

Când vor reveni cei trei astronauți pe Pământ



Revenirea pe Pământ a cosmonauţilor ruşi Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin şi a astronautului american Frank Rubio la bordul Soiuz MS-22 a fost considerată mult prea riscantă, după descoperirea în urmă cu trei luni a unei scurgeri de lichid din sistemul de răcire al vehiculului rusesc. Acea scurgere a fost cauzată cel mai probabil de impactul cu un micrometeorit.

Cei trei astronauţi, care au ajuns pe ISS în septembrie 2022 cu ajutorul vehiculului Soiuz MS-22, vor reveni în luna septembrie pe Terra la bordul vehiculului înlocuitor Soiuz MS-23, care s-a conectat la ISS în luna februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel