Coşmarul lui Halep, prima finalistă de la Roland Garros
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Tânăra jucătoare poloneză de tenis Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA) este prima finalistă a ediţiei din acest an de la Roland Garros, după victoria categorică obţinută joi în faţa argentiniencei Nadia Podoroska, 6-2, 6-1.

Iga Swiatek a câştigat, după o oră şi 10 minute, acest duel împotriva altei outsidere, Nadia Podoroska (23 de ani, 131 WTA) fiind venită din calificări. Poloneza, care nu a pierdut niciun ghem în acest turneu, a trecut în sferturi de altă jucătoare venită din calificări, italianca Martina Trevisan (locul 159 WTA), cu 6-3, 6-1.

Swiatek a reuşit o mare surpriză în optimi, eliminând-o pe românca Simona Halep, numărul doi mondial, principala favorită, cu 6-1, 6-2. Swiatek nu depăşise optimile de finală la precedentele sale participări în turnee de Mare Şlem.

A doua semifinală va opune două jucătoare mult mai cunoscute, americanca Sofia Kenin, 21 de ani, locul 6 WTA şi favorită N.4, şi cehoaica Petra Kvitova, 30 de ani, locul 11 mondial şi favorită N.7.

Printre jucătoarele învinse de Kenin în acest turneu au fost româncele Ana Bogdan, în turul doi (3-6, 6-3, 6-2), şi Irina Bara, în turul trei (6-2, 6-0), scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel