Data publicării:

Coșea: Ni se dau salarii ca să le dăm înapoi. Cetățenii își pierd încrederea în propriul stat / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Mircea Coșea, profesor de economie, a vorbit despre problemele bugetare ale României și lipsa de încredere a românilor în instituțiile statului.

Economistul Mircea Coșea a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News, unde a vorbit despre măsurile luate de Guvernul României și lipsa de încredere tot mai mare pe care românii o au în instituțiile statului.

„La nivelul economiei mari, înainte de a face un buget, te gândești ce ai de făcut în acest an, ce faci cu bugetul ăla? Cu ce îl alimentezi? Cu ce îl utilizezi? În cazul nostru, al oamenilor care ținem această țară, că plătim impozite, statul trăiește pe noi, ne canibalizează, ne dă salarii ca să le dăm înapoi, ne dă pensii ca să le dăm înapoi, ne dă electricitate ca să plătim niște facturi atât de mari încât unii nu pot să mai suporte, iar alții nu mai au bani pentru alte lucruri.

În aceste condiții, în care nu știm ce s-a întâmplat cu banii pe care Statul i-a luat, cu fondurile atrase din PNRR, discutăm doar pe surse că ar exista la Banca Națională vreo 6 miliarde care nu sunt utilizați pentru că nu sunt proiecte“, a spus Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  „Trăim una dintre cele mai favorabile perioade!“ / Mircea Coșea anunță o șansă istorică pentru România / video

„Păi ce am făcut? Am adus în ministere vreo 200 de secretari de stat, directori șamd, dar nu pe principiul competenței, ci pe al politicianismului. Acești oameni dau declarații. De exemplu, la pensii spun că se recalculează. De un an și jumătate se recalculează. Orice reprezentant al ministerului spune că recalculăm, muncim, va crește, dar nu știm cu cât va crește.  Așa se creează în societate o lipsă de încredere.

Noi nu știm ce se va întâmpla. Această lipsă de încredere va duce la un fenomen foarte neplăcut, acela în care cetățenii nu vor mai crede în propriul stat și în instituțiile statului. Această problemă a deficitului bugetar e binevenită, pentru că scoate la suprafață niște elemente, dar scoate la suprafață și faptul că statul nu funcționează, nu are obiective, priorități și niciun fel de grijă cu ceea ce se întâmplă cu populația.“, a spus profesorul Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  „Cum este posibil ca un muncitor din construcții să nu plătească taxe?“ / Mircea Coșea, replică dură pentru politicieni

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel