Coronavirus: SUA, peste 60.000 de contaminări în 24 de ore
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Statele Unite au înregistrat 63.643 de cazuri suplimentare de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor prezentate vineri seară la orele 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Cu o zi înainte, SUA înregistrase joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul cu peste 65.000 recenzate în 24 de ore. De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie.

Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în 24 de ore şi epidemia a făcut în total 133.969 de victime în ţară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută. Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie ca şi cea a noilor infecţii. În ultimele zile, Texasul şi Florida au raportat fiecare un număr record de decese de la începutul pandemiei.

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a tras un semnal de alarmă de mai multe zile într-o serie de interviuri. În unele zone din ţară, ca New York, autorităţile 'au preluat controlul asupra situaţiei', a afirmat el joi pentru site-ul FiveThirtyEight.

'Ca ţară însă, atunci când ne comparăm cu alte ţări, nu cred că putem spune că suntem bine. Pur şi simplu, nu este cazul', a subliniat el. Preşedintele Donald Trump, care continuă să minimalizeze explozia de noi cazuri de COVID-19 în ţară, a mers vineri la Miami, în Florida, unul din cele mai mari focare actuale ale pandemiei, pentru o vizită la Comandamentul militar pentru America de Sud, anunță Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel