Data publicării:
CORONAVIRUS, RULETA RUSEASCĂ cu tinerii infectați. Medic: Virusul DEVASTEAZĂ organismul
Vârsta pacienţilor cu forme grave de Covid a scăzut în ultima perioadă și tot mai multe persoane de 35-40 de ani fac forme severe de boală.
Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca spune că formele severe la tineri sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii.
Tot mai mulți tineri fac forme grave de Covid. Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca spune că perioada concediilor, reluarea serviciului, dar şi începutul anului şcolar sunt factori care au favorizat infectarea celor tineri, activi. O parte din ei au chiar o predispoziţie genetică spre a face forme mai grave, spune expertul.
„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca.
Medicul explică şi mecanismul prin care virusul ajunge să devasteze întregul organism prin răspunsul imun exagerat
„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.
În acest context, este cu atât mai importantă respectarea măsurilor de distanţare şi igienă, mai ales că vaccinarea anti-Covid-19 nu va începe mai devreme de jumătatea anului viitor.
Epidemiologul Emilian Popovici spune că purtarea măștii de protecție are un dublu efect benefic
„Studii au arătat că, pe lângă efectul benefic, poate avea un efect dublu benefic, fiindcă, chiar dacă pătrunde o anumită cantitate de viruşi prin mască, este mică, subinfectantă, şi contactul accesta cu doze subinfectante poate să genereze o anumită imunitate postinfecţioasă fără a face boala”, a precizat vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, informează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News