Coronavirus. Primul caz CONFIRMAT în Costa Rica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
A fost confirmat primul caz de coronavirus în Costa Rica.

Costa Rica a înregistrat vineri primul său caz de coronavirus, o turistă americană sosită în această ţară din America Centrală la 1 martie, a anunţat guvernul, potrivit AFP.

Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Pacienta, în vârstă de 49 de ani, a fost plasată în "izolare strictă" într-un hotel din San Jose, împreună cu soţul ei care a intrat în contact la New York cu persoane care sufereau de COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii, Daniel Salas, într-o conferinţă de presă.

"Bărbatul nu a avut simptome, însă femeia a avut simptome de gripă foarte uşoare, diaree şi dureri abdominale", a adăugat oficialitatea costaricană.

Rezultatele analizelor sunt aşteptate pentru cinci persoane care au intrat în contact cu cei doi soţi, a precizat ministrul Salas.

100.000 de persoane infectate cu Coronavirus

Noul coronavirus, detectat în provincia Wuhan, din China, a îmbolnăvit peste 100.000 de persoane în întreaga lume şi a făcut peste 3.456 de morţi în 92 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ AFP realizat vineri la ora 17:00 GMT pe baza surselor oficiale.

În America Latină, coronavirusul a fost detectat în Brazilia, Argentina, Mexic, Peru, Republica Dominicană, Chile, Ecuador şi Columbia, fără ca până acum să se înregistreze decese în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel