Coronavirus. Focarul de la fabrica de înghețată din Sebeș s-a extins
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fabrica de înghețată Sebeș
Fabrica de înghețată Sebeș
Focarul de coronavirus de la fabrica de înghețată din Sebeș, județul Alba, se extinde. Numărul infectaților s-a dublat și a depășit 80, din care 55 de angajați.    

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru Mediafax că ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind făcute până acum aproape 1.000 de teste.

Ancheta epidemiologică a vizat persoane din 7 localități ale județului Alba, în încercarea a identifica toți contacții angajaților confirmați pozitiv și a preveni răspândirea infectării.

Până acum, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

„Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus Sinea.

DSP Alba a început cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea focarului de la fabrica de înghețată, unde 47 de persoane, angajați și membri ai familiilor acestora, au fost confirmați pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel