Coronavirus: De ce numărul persoanelor infectate a scăzut brusc în provincia chineză Hubei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Joi, autoritățile din provincia chineză Hubei au raportat că în ziua precedentă au fost înregistrate doar 349 de cazuri noi de coronavirus.

Această cifră este mult mai mică dacă o comparăm cu noile cazuri înregistrate în zilele anterioare, în care numărul a fost în jur de 1.700.


Autoritățile nu au oferit o explicație oficială a acestei scăderi

Dar acest lucru s-a produs după ce autoritățile medicale au publicat noi linii directoare pentru a stabili noi cazuri de persoane cu coronavirus. Aceste direcții de cercetare arată că, pentru a confirma un caz în Hubei, este necesar un test de laborator pentru a verifica prezența virusului. Practic provincia Hubei s-a aliniat criteriilor aplicate în restul țării. Aceasta este a treia schimbare într-o săptămână în Hubei și a șasea la nivel național, începând cu 15 ianuarie, informează BBC MUNDO.

Autoritățile chineze au recunoscut, pentru prima dată, vineri, că metodele lor de confirmare și raportare a numărului de persoane infectate au generat confuzie și neîncredere și au promis că vor împărtăși informațiile mai eficient și mai deschis.

Chiar și așa, mulți epidemiologi subliniază că aceste schimbări constante și inconsecvente ale criteriilor pentru a stabili cine are coronavirus și cine nu creează confuzie în rândul publicului și în rândul experților în sănătate, îngreunând monitorizarea focarului.

Așadar, cea mai recentă modificare a ”reinstalat” cerința unui test de laborator. Potrivit autorităților chineze din domeniul sănătății, schimbarea se datorează faptului că și-au îmbunătățit capacitatea de a susține aceste examene.

Cu toate acestea, medicii citați de BBC MUNDO recunosc că schimbările vizavi de modul de a depista coronavirusul pot fi frustrante și că ar fi „util să existe consecvență (a definiției cazului) în toată țara", pentru a înțelege mai bine comportamentul focarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel