Coronavirus: Ce s-a întâmplat în Italia? Răspunsul unui ofical OMS
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Șefa biroului Organizației Mondiale a Sănătății pentru România, Miljana Grbic, a explicat, într-un interviu, de ce a scăpat de sub control epidemia de coronavirus în Italia.

În Italia, primele cazuri au apărut acum două săptămâni, iar după doar câteva zile sunt mii de cazuri şi sute de morţi. Situația a fost explicată de Miljana Gbric:

”Această boală este nouă, nu este cunoscută, aflăm zilnic lucruri, învătăm în fiecare zi lucruri noi despre boală. Prin urmare, este important să aplicăm măsuri de izolare, nu doar să atenuăm riscurile, ci şi să oprim răspândirea, ceea ce înseamnă că toate aceste măsuri ar trebui aplicate pentru a preveni răspândirea în comunităţi. Observăm pentru prima dată de la apariţia acestei boli, primele semnale au fost observate în decembrie anul trecut, pentru prima dată observăm mai multe cazuri în alte ţări şi regiuni în afară de China.”

Boala poate fi izolată

”Aşa s-a răspândit acest virus, aşa acţionează şi, ţinând cont de ce am experimentat în China, care a implementat măsuri stricte de izolare, aflăm lucruri şi putem recomanda ce măsuri ar trebui aplicate pentru a evita răspândirea. Trebuie să spun că această boală poate fi izolată, putem încetini şi opri această epidemie. De asemenea, cei infectaţi, majoritatea îşi vor reveni, vor reveni la forma pe care o aveau înainte de a se îmbolnăvi”, a mai spus Miljana Gbric, într-un interviu pentru Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel