Coronavirus: Autoritățile ruse au anunțat testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Autorităţile din Rusia au anunțat testarea în clinicile din China a 30 de medicamente împotriva noului coronavirus.

Autoritățile medicale ruse au anunțat testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze împotriva noului coronavirus, care provoacă pneumonia, și care s-a soldat cu 80 de morți și 2.744 de cazuri diagnosticate în China, conform Agerpres.

„Cunoaștem circa 30 de medicamente, inclusiv zece utilizate pentru a trata HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) care sunt testate în prezent în clinicile din China", a precizat Anna Popova, responsabila Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Umană, Rospotrebnadzor.

O posibilă eficiență

Ghenadi Onișcenko, epidemiologul și prim-vicepreședintele Comitetului pentru știință și educație al Dumei de Stat, a declarat postului de radio Ekho Moskvy că printre medicamentele care sunt testate pentru a determina posibila lor eficiență împotriva coronavirusului se află antiretroviralele Indinavir și Saquinavir, utilizate în tratamentul HIV.

Potrivit expertului, „toate aceste medicamente funcționează (...) împotriva coronavirusului" din China.

Combinația a două coronavirusuri

În opinia sa, virusul 2019-nCoV este de fapt „o combinație a două coronavirusuri: unul de la un liliac și celălalt de la un șarpe", a declarat Onișcenko agenției Interfax.

China a început să dezvolte un vaccin împotriva pneumoniei din Wuhan, la fel și Rusia, care a identificat peste 100 de cazuri suspecte, însă niciunul confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel