Data publicării:

CORONAVIRUS. Alex Coita: Parlamentarii să prezinte datele așa cum sunt! VIDEO

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita / Foto Facebook

În contextul coronavirusului, Alex Coita lansează un apel la calm, precizând totodată că românii trebuie să rămână vigilenți.

Dormiți liniștiți, statul veghează pentru voi! Parcă am mai auzit acest refren, undeva prin anii 90, și mulți s-au ars având încredere în astfel de anestezice pentru popor.

Din păcate, acum ne confruntăm cu un virus periculos, cu o amenințare globală severă constituită de Coronavirus. Este corect un apel la calm, dar nu este corect să dezinformezi cetățenii așa cum face domnul Viziteu de la USR, care ne spune că ar trebui să fim mai îngrijorați de gripa normală decât de Coronavirus”, a scris, miercuri seară, Alex Coita, co-președintele Platformei Social Liberale, pe contul său de Facebook.

„Adevărul este că rata de mortalitate în urma Coronavirus este astăzi, conform cifrelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), de 3,4% din cazuri, adică cu 340% mai mare decât gripa clasică, afecțiune cu o rată de fatalitate de 1%. Este adevărat că nu am acces la date secrete, dar în lipsa acestora mă bazez, ca orice alt cetățean al acestei planete, pe informații publice din cea mai de încredere sursă — OMS. Mă aștept ca parlamentarii care ne reprezintă să prezinte aceste date așa cum sunt, pentru că cea mai ușoară cale de a semăna panică în rândul populației este de a folosi tehnici de mușamalizare și de a te baza pe faptul că românii înghit orice”, a adăugat Alex Coita.

Apel la calm

„Românii trebuie să rămână calmi: Covid-19 nu este astăzi o amenințare iminentă la adresa noastră și a celor apropiați. Dar trebuie să fim vigilenți, să ne luăm toate măsurile de precauție, să fim conștienți că ne confruntăm cu o criză severă în plan internațional și mai ales să nu înghițim găluștile cu anestezic ale unor politicieni care au impresia că românii pot fi prostiți așa cum se întâmpla pe vremea lui Ceaușescu”, a conchis Alex Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel