Corina Crețu: Noi toți ne-am mobilizat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Corina Crețu
Corina Crețu
Corina Crețu a afirmat că Politica de Coeziune se va afla în centrul priorităţilor Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, adăugând că membrii Comisiei Europene s-au mobilizat la toate nivelurile pentru a susţine autorităţile române.

"Am vorbit deja despre provocările cu care ne confruntăm. În calitatea mea de comisar pentru politică regională, e foarte bine că Politica de coeziune e în centrul priorităţilor Preşedinţiei române. Aş dori să vă urez mult noroc şi să vă asigur că noi toți, Comisia, domnul preşedinte, ne-am mobilizat la toate nivelurile să susţinem autorităţile române în asigurarea succesului preşedinţiei", a arătat Corina Creţu.

În cadrul conferinţei de presă comune, susţinute la Bruxelles alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în contextul reuniunii comune a Guvernului României şi a Comisiei Europene, Creţu a mai precizat că nivelul actual de fraudă în ce priveşte fondurile europene este de 0,4%.

"Am ajuns la o rată de eroare de 3% de la 5,5 cât era când am ajuns eu comisar. Numai 0,4% au reprezentat fraude. Ştiţi că Comisia Europeană are o politică de toleranţă zero faţă de fraude şi că suspendăm fondurile atunci când OLAF constată o fraudă şi aplicăm corecţii financiare pentru a recupera fondurile în bugetul european. Apoi statele respective trebuie să recupereze fondurile de la companiile implicate, dar nivelul actual de fraudă e 0,4% dintr-un total de miliarde de euro investiţi în noile ţări membre", a precizat Creţu, răspunzând astfel unei întrebări din partea presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel