Corina Corbu, noul președinte ÎCCJ: Am fost în iad, ani de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Justitie
Justitie
Corina Corbu ar urma să fie noul președinte ÎCCJ, informație confirmată chiar de aceasta pentru luju.ro. Ce spune judecătoarea.

Surse din magistratură au declarat pentru QMagazine că judecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Corina Corbu a confirmat informația pentru luju.ro .

"Este nedrept să fie așa"

"Este adevărat că m-am înscris în concurs pentru ocuparea funcției de președinte al Inaltei Curți de Casație și Justiție. Îmi asum și îmi dau seama că nu este o misiune ușoară, însă nimic din ce a fost în viața mea până în acest moment nu a fost ușor. Consider că Înalta Curte are nevoie de o schimbare, o schimbare pozitivă, și are nevoie de o nouă direcție.

Este nevoie de implicarea tuturor colegilor pentru realizarea acestei schimbări. Este nedrept totuși pentru că, în ultimii ani, la Înalta Curte s-a muncit foarte mult, sunt oameni care au muncit foarte mult și care merită mai mult respect, mai ales acum când asupra instanței supreme este aruncată o anatemă. Sunt oameni care și-au sacrificat viețile aici. Lumea trebuie să vadă părțile pozitive din Inalta Curte, trebuie să vadă care este situația în realitate. Este nedrept să fie așa", a spus judecătoare Corina Corbu.

"Am fost în iad ani de zile"

"De aceea spun, am sentimentul că trebuie o schimbare și ca Înalta Curte trebuie reașezată în cadența timpului, pentru că a pierdut foarte mult în ultimii ani. Avem nevoie de o nouă direcție impusă de necesitatea de a reașeza Înalta Curte în cadența timpului. Mi-am propus și o colaborare cu societatea civilă, consider că este firesc să fie așa. Înalta Curte nu este într-un glob de sticlă, trebuie ascultați oamenii, pentru că prin dialog se nasc ideile bune.

Toată lumea trebuie să înțelegă că se poate face ceva, că se poate schimba ceva, iar eu cred cu tărie acest lucru, chiar și după ce am fost în iad ani de zile. Tot ce îmi doresc este ca la Înalta Curte să domnească supremația legii și respectarea drepturilor omului. Altceva nu mă interesează, asta este esențial pentru un judecător", a spus Corina Corbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel