Coreea de Nord: Posibilă reluare a testelor cu rachete nucleare (KCNA)
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 20 ian, 07:47
WhatsApp
Reuniunea Biroului Politic prezidate de liderul Kim Jong Un
Coreea de Nord a discutat joi despre o posibilă reluare a testelor cu rachete nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune la o întâlnire a Biroului Politic condus de liderul Kim Jong Un, care se pregăteşte pentru 'o confruntare pe termen lung' cu Statele Unite, conform informaţiilor difuzate de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, transmite AFP. 

'Politica ostilă şi ameninţarea militară a Statelor Unite a atins un prag al pericolului care nu mai poate fi ignorat', iar reuniunea Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor 'a ordonat (...) să se examineze rapid problema reluării' tuturor activităţilor suspendate temporar, a raportat KCNA, referindu-se la programele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune.

În 2018, liderul nord-coreean a anunţat un moratoriu asupra testelor nucleare şi cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune, spunând că obiectivele sale au fost îndeplinite dar, după eşecul negocierilor cu Donald Trump, a ameninţat că va ridica acest moratoriu.

În cadrul reuniunii Biroului Politic prezidate de liderul Kim Jong Un a fost prezentat un raport ce analizează condiţiile din peninsula coreeană şi abordează 'direcţia măsurilor defensive împotriva Statelor Unite pe viitor'. Potrivit KCNA,'Statele Unite au calomniat statul nostru şi au comis actul lipsit de sens de a adopta mai mult de douăzeci de măsuri de sancţionare, iar Coreea de Nord trebuie să 'se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu imperialiştii americani'.

Vezi și: Condiții pentru a putea fi bodyguardul lui Kim Jong Un

Coreea de Nord a efectuat deja mai multe lansări de la începutul anului, inclusiv două rachete tactice ghidate. Phenianul urmăreşte să îşi consolideze armamentul convenţional şi, în acelaşi timp, respinge invitaţiile la dialog din partea Statelor Unite. Săptămâna trecută, SUA au impus noi sancţiuni regimului de la Phenian, iar Coreea de Nord a răspuns cu noi teste şi a susţinut 'dreptul său legitim' la autoapărare, precizează Agerpres.

G Ad:

Coreea de Nord a testat cu succes, la începutul acestui an, o rachetă hipersonică, primul său test major de arme, potrivit unui  raport al presei de stat, conform BBC. KCNA a spus că „a atins cu precizie” o țintă stabilită la 700 km (434 mile) distanță.

Acesta este al doilea test raportat al unei rachete hipersonice, care poate evita detectarea mai mult timp decât rachetele balistice. Testul vine în vreme ce liderul său, Kim Jong-un, a promis anterior că va consolida apărarea Phenianului. Kim a spus într-un discurs de Anul Nou că Phenianul va continua să-și consolideze capacitățile de apărare din cauza unui mediu militar din ce în ce mai instabil din peninsula coreeană.

Coreea de Nord a testat o varietate de rachete anul trecut, pe fondul stagnării discuțiilor cu Sudul și SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro