Coreea de Nord obligă cetățenii să-și schimbe numele. Preferatele guvernului sunt: Chong Il (pistol), Pok Il (bombă), Ui Song (satelit) sau Chung Sim (loialitate)
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Nord-coreenii sunt încurajați să le dea copiilor lor nume patriotice care au un sens ideologic sau chiar militarist, precum Chung Sim (loialitate), Chong Il (pistol), Pok Il (bombă) sau Ui Song (satelit).

În ultimii ani, pe măsură ce țara a devenit mai deschisă către lumea exterioară, nord-coreenii și-au numit copiii mai blând cu nume mai înălțătoare, care sunt mai ușor de spus, cum ar fi A Ri (persoana iubită), So Ra (cochilă de concă) sau Su Mi (super frumusețe), spun surse din interiorul țării potrivit Radio Free Asia.

În loc de nume care se termină cu consoane care sună mai greu, copiilor li se dau nume care se termină cu vocale mai blânde, ceea ce seamănă mai mult cu numele date copiilor în Coreea de Sud.

Dar, recent, autoritățile nord-coreene reprimă această tendință, cerând cetățenilor cu nume mai blânde să se schimbe în altele mai ideologice, mai revoluționare, spun sursele.

”Locuitorii se plâng că autoritățile obligă oamenii să-și schimbe numele în conformitate cu standardele impuse de stat”, a declarat un rezident al provinciei nord-estice North Hamgyong, Serviciului Coreean al RFA, sub condiția de a păstra anonimatul pentru a evita represaliile.

”Începând de luna trecută, la ședința de locuitori a unității de veghe de cartier au fost emise în permanență aviz pentru corectarea tuturor denumirilor fără consoane finale. Oamenii cu nume care nu au o consoană finală au termen până la sfârșitul anului să adauge semnificații politice numelui lor pentru a îndeplini standardele revoluționare”, a spus el.

Refuzul de a-și schimba numele este ”antisocialist”

În ședințe și anunțuri publice, oficialii au mers atât de departe încât au instruit adulții și copiii să-și schimbe numele dacă se numără printre cei cu nume considerate ”prea blânde”, avertizându-i că numele fără consoane finale sunt „antisocialiste”, a spus o altă sursă.

Guvernul a amenințat că va amenda pe oricine nu folosește nume cu semnificații politice, a declarat pentru RFA un rezident din provincia nordică Ryanggang, sub condiția anonimatului, să vorbească liber. 

”Ordinul autorității judiciare de a schimba imediat denumirile antisocialiste a fost accentuat la fiecare întâlnire a locuitorilor din octombrie”, a spus el, adăugând că nu se știe dacă guvernul va emite efectiv amenzi sau cât ar putea fi acestea. 

Mulți oameni își exprimă dezaprobarea puternică față de tirania autorităților care forțează colectivismul, spunând: ”Cum să nu li se permită oamenilor să se numească cum vor ei? Suntem de fapt piese mecanice sau animale?'”, mai scrie sursa citată.

Citește și:

Fiica lui Kim Jong Un apare public din nou, alimentând speculațiile cu privire la o succesiune a puterii în Coreea de Nord

Fiica lui Kim Jong Un, despre care se crede că este al doilea copil al lui acestuia, pe nume Ju Ae, are aproximativ 9 sau 10 ani și a fost dezvăluită public pentru prima dată weekendul trecut, în fotografii din mass-media de stat care o arătau observând lansarea rachetei balistice intercontinentale din Nord, în ziua precedentă împreună cu părinții ei și alți demnitari, notează PBS.

Aceasta purta o haină umflată albă și pantofi roșii a fost arătată mergând ținându-se de mână cu Kim, pe lângă o rachetă uriașă încărcată într-un camion de lansare.

Duminică, agenția oficială de știri din Coreea de Nord a menționat-o pentru a doua oară, spunând că ea și Kim au făcut fotografii de grup cu oameni de știință și mai mulți oficiali comuniști, în ceea ce a numit lansarea de probă a ICBM Hwasong-17.

KCNA a descris-o drept „cel mai iubit” sau „prețios” copil al lui Kim, un titlu mai onorific decât descrierea ei anterioară care o portretiza ca fiind „copilul iubit”. Fotografiile publicate în presa de stat au arătat-o ​​pe fiică într-o haină lungă, neagră, ținând brațul tatălui ei, în timp ce cei doi pozau pentru presa de stat. Mama ei, Ri Sol Ju, nu era vizibilă în niciuna dintre fotografiile de duminică. Fata dictatorului a avut o apariție mai matură decât în ​​dezvelirea ei de acum o săptămână... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel