Coreea de Nord nu spune adevărul despre ultimele teste balistice, susține un oficial din Sud
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: captură video Youtube Korea New
Foto: captură video Youtube Korea New
Coreea de Nord a realizat în ultima săptămână o serie de teste balistice despre care oficialii din Sud afirmă că ar fi fost făcute la o scală diferită decât ce s-a transmis inițial. 

Lansarea de către Coreea de Nord săptămâna trecută a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), raportată a fi cea mai reușită de până acum, ar fi putut fi o armă mai puțin avansată decât se credea anterior, potrivit unui oficial militar sud-coreean, citat de CNN

Oficialul, care a vorbit sub condiția anonimatului, a spus că analiza Coreei de Sud și SUA asupra lansării din 24 martie a ceea ce Coreea de Nord a pretins a fi un nou Hwasong-17, a fost de fapt un Hwasong-15 mai vechi și puțin mai mic.Ultimul test balistic a fost realizat de Phenian în 2017. 

O nouă armă care pune în pericol securitatea Vestului

Mai mulți experți în rachete balistice au ajuns de atunci la o concluzie similară, dar aceștia avertizează că importanța lansării cu succes a unui focos balistic săptămâna trecută, prima din Coreea de Nord în mai bine de patru ani, nu trebuie ignorată, subliniind că testul a demonstrat că încă o armă deține capacitatea teoretică de a lovi Statele Unite continentale.

Racheta lansată de Coreea de Nord joia trecută a zburat la o altitudine de 6.000 de kilometri și pe o distanță de 1.080 de kilometri cu o durată de zbor de 71 de minute înainte de a cădea în apele de pe coasta de vest a Japoniei joia trecută, potrivit la Ministerul Apărării al Japoniei.

Kim Jong Un vrea să dezvolte arme mai puternice

Kim Jong Un a promis că va dezvolta mijloace de atac mai puternice, la câteva zile după prima lansare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a ţării în peste patru ani, scrie Ziarul de Iași.

”Doar atunci când eşti echipat cu capacităţi de atac formidabile, cu o putere militară copleşitoare care nu poate fi oprită de nimeni, poţi preveni un război, poţi garanta securitatea ţării şi poţi limita şi controla toate ameninţările şi şantajele imperialiştilor.”, a spus Kim Jong Un, citat de presa coreeană de stat.

Coreea de Nord va dezvolta ”mijloace de atac mai puternice”, a subliniat Kim. De asemenea, liderul Coreei de Nord şi-a exprimat convingerea că statul va ”perfecţiona mai energic strategia de descurajare a războiului nuclear”, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri coreene. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel