Urmărește emisiunea live
Coreea de Nord, arsenalul de care dispune Kim Jong Un
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
SUA sunt îngrijorate pentru că regimul lui Kim Jong Un ar putea  arma antraxul sau variola
SUA sunt îngrijorate pentru că regimul lui Kim Jong Un ar putea  arma antraxul sau variola
Coreea de Nord ar dispune de un arsenal de până la 60 de arme nucleare, dar și de circa 5.000 de tone de arme chimice, potrivit unui raport al armatei americane. 

În raportul, intitulat 'Tactica Coreei de Nord',  publicat luna trecută, armata americană a declarat că este puțin probabil ca țara să renunțe la stocul său, adăugând că le folosește ca un element de descurajare pentru țările care caută schimbarea regimului, scrie Daily Mail.

„Raportul estimativ pentru armele nucleare din Coreea de Nord variază între 20 și 60 de bombe, cu capacitatea de a produce 6 dispozitive noi în fiecare an”, afirmă raportul, adăugând că alte estimări sugerează că ar putea obține până la 100 de bombe nucleare până la sfârșitul anului 2020.

SUA sunt îngrijorate de faptul că regimul lui Kim Jong Un ar putea  arma antraxul sau variola, menționând că dacă unul dintre acestea ar fi amplasat pe o rachetă și lansat la Seul, doar un kilogramde antrax ar putea ucide circa 50.000 de oameni.

Nu în ultimul rând, Coreea de Nord ar fi  dezvoltat abilitățile de război cibernetic, gestionând peste 6.000 de hackeri, mulți dintre ei având sediul peste hotare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel