Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în apele sale de est, continuând demonstrațiile sale de arme, în timp ce Statele Unite au mutat un grup de atac de portavion în apele vecine pentru exerciții militare cu Coreea de Sud.

Șefii Statului Major al Coreei de Sud au declarat că cele două rachete au fost lansate dintr-o zonă interioară de vest, la sud de capitala nord-coreeană Phenian, între orele 7:47 și 8:00 și au călătorit aproximativ 370 de kilometri înainte de a ateriza în mare, potrivit AP News.

Armata japoneză a declarat că rachetele au zburat pe o traiectorie ”neregulată” și au atins o altitudine maximă de 50 de kilometri înainte de a ateriza în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Lansările au avut loc cu o zi înainte ca USS Nimitz și grupul său de atac să ajungă în portul sud-coreean Busan. Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat că grupul de atac Nimitz va participa luni la exerciții cu nave de război sud-coreene în apele internaționale din apropierea insulei Jeju din Coreea de Sud, înainte de a se îndrepta către Busan.

Lansările au fost cel de-al șaptelea eveniment cu rachete al Coreei de Nord în această lună și subliniază tensiunile crescânde în regiune, deoarece ritmul atât al testelor de arme nord-coreene, cât și al exercițiilor militare comune SUA-Coreea de Sud s-a accelerat în ultimele luni.

Citește și: Coreea de Nord a testat o dronă de atac nuclear subacvatic

După anunțul Coreei de Nord cu privire la testul dronei de vineri, forțele aeriene din Coreea de Sud au publicat detaliile unui exercițiu aerian comun de cinci zile cu Statele Unite, săptămâna trecută, care a inclus demonstrații cu foc real de arme aer-aer și aer-sol. 

Forțele aeriene au declarat că exercițiul are ca scop verificarea capacităților de lovitură de precizie și reafirmarea credibilității strategiei ”trei axe” a Seulului împotriva amenințărilor nucleare nord-coreene – lovirea preventivă a surselor de atacuri, interceptarea rachetelor și neutralizarea conducerii Nordului și a instalațiilor militare cheie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel