”De multe ori ne rămân diverse idei gastronomice în pană direct și, cum apare taman atunci câte un musafir... trebuie cumva să improvizăm cu ce găsim prin frigider! Așa că pentru astăzi poftiți la Corăbioare pentru gurmanzi a la Cezar.
Avem nevoie de:
câteva pălăriuțe mari de ciuperci albe și elegante
un morcov gros și cât mai serios tăiat felii rotunde și un altul tăiat fâșii, toate călite
un piept de pui tăiat bucăți și tras la tigaie, câte una pentru fiecare pălărie de ciupercă și jumătate de cartof în parte
câțiva cartofi fierți în coajă și tăiați pe jumătate în lung
câte o legătură de ceapă verde și de usturoi verde tăiate rotocoale
câțiva castraveți cornichon murați în oțet
câteva felii de somon afumat
o bucată serioasă de antricot de porc la cuptor făcut
felii de cașcaval de oaie, de capră, afumat și neafumat
Și acum să pregătim corăbioarele pentru lansarea lor în marea… farfurie! De aceea vom lua o jumătate de cartof care va întruchipa corpul corăbioarei și cu o scobitoare, în chip de catarg central, vom fixa pe corpul corăbioarei noastre suprastructura ei, adică: o felie de cașcaval afumat (se topește complet, mai greu, și asigură susținerea celor de deasupra ei), o bucată de piept de pui tras la tigaie, un rotocol de morcov călit, o felie de cașcaval neafumat de data asta și peste toate grațioasa pălărie a ciupercii.
Facem două corăbioare și le punem pe marea farfurie! Luăm felia cea groasă de antricot făcut la cuptor și o vom adăuga în chip de veritabil portavion însoțitor al celor două corăbioare pe marea cea mare a farfuriei noastre.
Strecurăm deasupra micii noastre flote ceapa și usturoiul călite ușor, turnăm un pic de vin alb parfumat și la băgăm pe toate la cuptor cât să se topească cașcavalul.
Scoatem din cuptor flota noastră și așezăm castraveciorii pe margine în chip de nemiloase stânci! Aceasta va fi pentru musafirul reprezentant al nemiloșilor pirați veniți în vizită la noi când taman avem frigiderul plin de… speranțe.
În cazul unei musafire amatoare de plimbări gurmande, dar doar cu corăbioarele noastre și fără impunătorul portavion, vom pune pe marginea marii noastre farfurii fâșiile de morcov călite după cum urmează, după care o vom lasă să îl caute pe Amiralul Nelson în persoană mult și bine!
Și dacă printre simandicosii noștri pirați, pardon musafiri, avem pe unii care nu vor nici în ruptul capului să aibă în mica lor flotilă portavionul, vom întruchipa pentru ei și două goelete transformate rapid prin acoperirea cu câte o felie de somon a fiecărei nave în parte și stropirea suplimentară cu zeamă de lămâie din belșug
Iar dacă musafirul nostru vrea nu un portavion atomic propulsat, ci câteva mai mici și clasice îl servim imediat. Și uite așa vedem acum de ce Napoleon nu a reușit să devină amiral, ci general, nu? Ne arată pirații noștri de la masă!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”