Corăbioare de legume la cuptor a la Cezar Osiceanu. Rețetă perfectă în Postul Crăciunului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Pentru că suntem în Postul Crăciunului, pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: Corăbioare de legume la cuptor a la Cezar.

„Afară plouă și suntem în post așa că haideți să aducem marea la noi ca să ne încălzim un pic!

Avem nevoie de:

1. O vânată serioasă tăiată felii medii ca grosime 

2. Doi dovlecei sau un dovlecel și un tuchini tăiați felii potrivite ca grosime 

3. 3 morcovi groși tăiați felii 

4. O țelina tăiată în felii subțiri și delicate

5. Câteva pălării de ciuperci 

6. Câteva felii de gogoșar 

7. Capere, boabe de porumb

8. Un ardei iute roșu ca cocoșul tăiat felii subțiri 

9. Verdeață proaspăta 

9. Mirodenii (piper, curry, cimbrișor și mentă)

10. Nelipsitul pahar de vin alb sau roze 


Și acum la treabă! Luăm feliile de legume și fie le punem pe grătar, fie în tigaia de teflon. Când sunt gata, le montăm cu cea de vânată la bază folosind pentru stabilitate o scobitoare de lemn.

Turnăm vinul peste și presăram boabele de porumb și capere, iar acum direct în cuptor pentru vreo 15 minute la foc mediu, timp în care, din când în când, cu o lingură, punem din zeamă peste corăbioare cât să nu se usuce și să se înmiresmeze bine. Cu 5 minute înainte de a le scoate, punem mirodeniile. Când este gata, punem verdeața care va da un miros superb!”, este rețeta lui Cezar Osiceanu.

VEZI ȘI: Doctorul Anca Hâncu spune cum să faci să obții toate beneficiile din usturoi. Doza recomandată

Doctorul Anca Hâncu, specialist în nutriție, a vorbit despre beneficiile usturoiului asupra sănătății.

În ediția din 22 noiembrie 2021 de la Neatza cu Răzvan și Dani, doctorul Anca Hâncu, specialist în nutriție, a spus să cum integrăm usturoiul în meniul zilnic.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

De asemenea, specialistul a zis că usturoiul acționează și în scăderea tensiunii arteriale astfel că vom avea o protecție cardiovasculară. Ajută și la creșterea capacității de efort, dar și performanțele sexuale. Aproximativ un cățel de usturoi pe zi este cantitatea recomandată. În plus, are rol în scăderea colesterolului.

Anca Hâncu a spus că usturoiul poate ține cancerul la distanță: „Are efecte importante în prevenția cancerelor, mai ales în prevenția cancerelor digestive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel