Copil din Neamț, ținut captiv de mama sa. Protecția Copilului știa despre caz. Liviu Chesnoiu: Poliția Locală aproape că nu mai există
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Copil din Neamț, ținut captiv. Foto ilustrativ Pixabay
Copil din Neamț, ținut captiv. Foto ilustrativ Pixabay
Protecția Copilului din Piatra Neamț știa despre cazul copilului care a ajuns să fie ținut captiv de mama sa.

Copilul din Piatra Neamț, ținut captiv de mama sa, a fost salvat de luptătorii SAS. Dar unde erau celelalte autorități ale statului, care ar fi trebuit să prevină acest caz? Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamț știa despre caz încă din 2020, doar că după unele verificări s-ar fi constatat că băiatul nu se află în pericol. L-au lăsat acolo și i-au oferit "programe de susținere și de recuperare". Așa s-a ajuns ca minorul să fie ținut captiv de mama sa, bolnavă psihic și să fie nevoie de un negociator pentru a-l salva.

"Direcția pentru Protecția Copilului Neamț avea acest caz în evidență din 2020. La momentul respectiv a existat o sesizare a poliției în care se vorbea despre un posibil abuz asupra copilului deoarece se auzeau țipete din locuință. Ulterior, colegii noștri din cadrul Serviciului pentru Copilul Maltratat au făcut diverse vizite de monitorizare și evaluare și la momentul respectiv, împreună cu Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț, nu au fost identificați indicatori care să necesite instituirea unei măsuri de protecție specială, dar s-a concluzionat că băiatul trebuie inclus în programe de susținere și de recuperare de către instituția noastră, mama promițând că va face ceea ce trebuie. Copilul este încadrat în gradul 2 de handicap.", a explicat Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC.

Chesnoiu: Poliția Locală aproape că nu mai există

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit despre acest caz, explicând că se poate ajunge la adevărate tragedii, dacă autoritățile nu acționează așa cum trebuie și nu îi apără pe acești copii.

"Am întâlnit foarte multe cazuri din acestea de violență domestică. Poliția Locală aproape că nu mai există, iar sectoristul care, mă rog, era un personaj foarte bine informat, nu mai există de asemenea. Păi cine să informeze aceste instituții, să zicem, foarte bine structurate. Cine? Oamenii sunt comozi, nu se implică. Trebuie să se întâmple ceva concret ca noi să ne gândim la cauze. Păi, noroc că acești colegi de la Piatra Neamț au făcut totul ca la carte, s-a negociat puțin cu acea persoană și pe două părți, și pe geam, și pe ușă, au intrat peste această femeie care ce făcea ea? Nu își lua tratamentul. Într-o țară normală în care dacă nu te duci în fiecare zi la medicul de familie și vede cum înghiți acel medicament, că nu are familia  grijă de tine, păi copilul imediat este luat. Se aude vreun țipăt... Într-o țară civilizată îți ia copilul în secunda doi. Nu mai stau ei să adune tot felul de dovezi.", a declarat Liviu Chesnoiu.

VEZI ȘI: Apartament inundat de mamă. Copilul captiv, în pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel