Șase copii s-au intoxicat cu clor în piscina unui complex de lux din Mamaia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Șase copii s-au intoxicat cu clor în piscina unui complex de lux din Mamaia
Pixabay / Șase copii s-au intoxicat cu clor în piscina unui complex de lux din Mamaia
Șase copii aflați în vacanță cu părinții la mare s-au intoxicat cu clor, din cauza piscinei complexului rezidențial de lux unde erau cazați.

Şase copii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 9 ani, au fost transportaţi, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce s-au intoxicat cu clor, în piscina unui complex hotelier de lux din nordul staţiunii Mamaia, scrie Agerpres.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, copiii prezintă vărsături şi dureri în gât.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" a informat că la faţa locului au fost mobilizate, după alertarea autorităţilor prin numărul unic de urgenţă 112, patru echipaje SMURD şi alte două de la SAJ. 

La sosirea echipajelor medicale toți copiii erau conștienți și au putut colabora. Aceștia au fost transportați la spital, unde li se acordă îngrijiri medicale, iar medicii spun că viața lor nu le este pusă în pericol, transmite Digi24. 

Epidemie de intoxicări cu substanțe periculoase în țară

Doi copii, unul de şase luni şi celălalt de trei ani, din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, au fost transportaţi la spital, după ce au suferit o intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon, de la o oală cu mâncare rămasă pe foc, scrie Realitatea.net.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, pompierii au fost solicitaţi de o femeie pentru a debloca uşa casei sale din satul Zagavia, comuna Scobinţi. Acolo s-a intervenit cu o autospecială şi echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Punctului de lucru Hârlău, cu 7 subofiţeri. În casă, pompierii au găsit o oală cu mâncare pe foc şi doi copii.

Tot la Iași, trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic, transmite RealitateaPlus. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași. Substanța cu care s-au intoxicat conține cipermetrină, care poate da convulsii, potrivit Mediafax.

Trei fetițe cu vârsta de șapte, opt și nouă ani, au fost găsite inconștiente în comuna Ungra din județul Brașov. Primele cercetări au scos la iveală faptul că substanța care a dus la moartea celor trei copii și la otrăvirea altora nu a fost băută, ci absorbită de organism prin piele în timpul îmbăierii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel