Controverse pe sigla PNL, schimbare cerută de Consiliul Europei. Orban: Nu știu cum și-a permis! Stelelor le stă foarte bine în sigla PNL
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto PNL Facebook
foto PNL Facebook
Au fost contradicții în cadrul Consiliului Național al PNL pe schimbarea siglei partidului. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a invitat, în cadrul Consiliului Național de astăzi, pe președintele Comisiei de Statut al PNL, Cătălin Boboc, să prezintă modificările adoptate în BPN al PNL, ce urmau a fi supuse la vot.După ce a urcat pe scenă, Cătălin Boboc a început cu precizarea că modificările pe care le propune au fost votate în BPN al PNL, iar acestea se regăseau și-n mapele membrilor prezenți. 

Consiliul Europei vrea să lase PNL fără steluțe

Totuși, el a început cu o modificare care se pare că n-a fost votată și discutată și pe care a considerat-o ”tehnică”. 

”În urma unor notificări pe care încă din 2020 le-am primit de la Consiliul Europei, suntem nevoiți, în anexa 1 de la statut, să renunțăm la steluțele care înconjoară săgeata siglei noastre. Cred că aceasta, fiind o modificare obligatorie, suntem obligați s-o supunem...” a spus Cătălin Boboc, care a fost întrerupt din sală. El a precizat că sunt obligați să facă modificarea, pentru că ”altfel, sancțiunile probabil vor fi și altele”. El a continuat prin a prezenta propunerile de modificare la statut. 

”Le stă foarte bine stelelor în sigla PNL”

Ludovic Orban a declarat: ”Despre sigla partidului, eu cred că le stă foarte bine stelelor Uniunii Europene în sigla partidului și nu cred că trebuie ca-n urma unei adrese să ne schimbăm sigla partidului. Suntem un partid cu vocație europeană, iar sigla pe care o avem este una care reflectă acest lucru”. 

”Nu știu cum și-a permis președintele Comisiei de statut, fără să vorbească cu mine și fără să supună votului în BPN, să formuleze o astfel de propunere pe care eu o consider o propunere profund dăunătoare. PNL are vocație europeană, este cel care a semnat tratatul UE și integrarea României în UE, suntem un partid pro-european și sigla arată acest element” a spus ulterior, într-o declarație de presă, Ludovic Orban. 

În cadrul Consiliului Național al PNL, Ludovic Orban a vorbit despre prăbușirea partidului în sondaje, dar și despre lipsa de încredere a românilor în viitorul României, în Guvernul Cîțu, precum și-n premierul Florin Cîțu: ”PNL a pierdut masiv din încredere, doar 15% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Încrederea în Guvern și-n premier prefer să nu v-o spun public, dar toți puteți simți lucrul ăsta, în viața de zi cu zi... Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel