România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 13 iul, 07:14
CONTROVERSE cu Legea carantinei și izolării. Mihai Fifor: Nu voi vota niciodată
Mihai Fifor
Mihai Fifor (PSD) a transmis un mesaj ferm, în contextul în care, luni, Comisia juridică a Senatului urmează să reia dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

„Nu voi vota niciodată o lege anti-democratică, o lege prost facuta, care prin conținutul său contravine intereselor și drepturilor poporului român. Pentru că asta prezintă Parlamentului Ludovic Orban, prin Legea carantinei și izolării, un proiect legislativ lipsit de transparență și mai ales neconstituțional”, și-a început astfel Mihai Fifor mesajul publicat luni dimineață pe Facebook. 

„Din start, specialiștii s-au pronunțat calificând proiectul trimis Parlamentului de guvernanţii PNL drept unul care ignoră deciziile CCR și continuă să promoveze prevederi anticonstituționale confuze, care încalcă drepturi și libertăți pe termen nedefinit.

Așadar, legea este pe fond neconstituțională și îi lipsește avizul Consiliului Economic și Social (CES). La aceasta se adaugă faptul că ceea ce dorește PNL nu este în acord cu legislația europeană în vigoare și perpetuează practica abuzivă de a interna/izola/ introduce în carantină pe oricine sau orice – inclusiv persoane sănătoase, doar pe baza unei suspiciuni.

Mai mult decât atât, Codul Penal prevede deja sancțiuni grave pentru zădărnicirea combaterii bolilor și conexe, dacă asta intenționau liberalii.

Indiferent de interpretare sau de modificările de formă aduse, Legea carantinei și izolării rămâne un act legislativ abuziv, lipsit de claritate și care nu respectă drepturile și libertățile democratice constituționale al românilor”, a conchis Mihai Fifor.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro