Data actualizării:
Data publicării:

CONTROVERSE care ne dau fiori în contextul Covid-19. Paralele care dau de gândit

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp

Senatorul Marius Marinescu ridică semne de întrebare care ne dau fiori în contextul pandemiei de Covid-19. Senatorul a făcut mai multe paralele istorice care dau de gândit.

'În primul rând, transmit un mesaj de felicitare PF Daniel, urându-i La mulți ani! Astăzi împlinește o frumoasă vârstă! Va rămâne în istorie drept ctitorul Catedralei Mântuirii Neamului. Subliniez faptul că, în această perioadă, ar trebui ca Patriarhul și toți mitropoliții să fie senatori de drept. Ei reprezintă ortodocșii din România, care au o mare pondere în populația țării. Până și în timpul lui Ceaușescu, Patriarhul era membru al Marii Adunări Naționale, dar și în perioada interbelică. Atunci erau senatori de drept. Așa este normal să fie! De asemenea, au și o mare credibilitate!' a spus Marinescu pentru DC News.

'Guvernul avea ca stâlpi Biserica și Armata. Premierul era Patriarhul'

'După criza din anul 1929, soluția cea mai bună a găsit-o Carol al II-lea, ca premierul României să fie Patriarhul Miron Cristea! În perioada lui, nu s-a mai furat! Patriarhul nu dădea gir la așa ceva. Boom-ul economic a fost în 1938-1939. A crescut nivelul de trai la acea vreme. Guvernul avea ca stâlpi Biserica și Armata. Erau principalii factori de echilibru în luarea deciziilor.'

'La timpul respectiv, unul dintre cei mai mari avocați din perioada interbelică, liberalul Istrate Micescu, părintele Constituției din 1938, spunea că nu se poate merge mai departe în acest mod deoarece liderii partidelor sunt imorali și amorali. Se fură prea mult, așa spunea Nicescu. Trecem prin aceleași vremuri. Acum ar trebui să mergem pe această idee de a se implica și Patriarhul în conducerea țării, precum în vremea Patriarhului Miron Cristea.' a menționat Marinescu.

'300 de oameni mureau, zilnic, în București, în timpul ciumei'

'Doresc să punctez un alt aspect extrem de important pentru că se vorbește mult despre măsuri de prevenție. Subliniez că în timpul ciumei din perioada lui Caragea Vodă, domnitor fanariot, la 1813, acesta a înființat un spital special pentru ciumați - Filantropia. La timpul respectiv, 300 de oameni mureau, zilnic, în București! 300 de oameni! În jur de 100 de oameni erau stropiți cu var și aruncați în niște gropi comune, astăzi sub Casa Poporului. Am scris și o carte în acest sens. Atunci erau anumite zone unde se duceau cadavrele ciumaților, respectiv în zona cartierului Balta Albă și a Lacului Morii de acum.

Arc peste timp, ne întrebăm în 2020, dacă, Doamne Ferește, crește numărul deceselor, autoritățile sunt pregătite? Ce se va întâmpla? De asemenea, în anul 1735, domnitorul Grigore Ghica a înființat Spitalul Sfântul Pantelimon, în timpul ciumei de atunci. Ori cei de acum nu au făcut nu au fost în stare să facă un spital în 4 luni de pandemie! Are Bucureștiul pregătite niște cimitire, în caz că se repetă istoria, Doamne Ferește, ca în timpul lui Caragea Vodă?!' a subliniat Marinescu.

Ciumații, folosiți ca armă biologică. Legătura cu Covid-19

'Mai precizez un aspect foarte important. Ciumații erau folosiți în istorie ca armă biologică. De exemplu, în contextul războiului ruso-turc (1806-1812), otomanii foloseau ca arme biologice cadavrele de ciumați. În 1813-1814 a murit jumătate din populația Bucureștiului. Acum, în 2020, președintele american Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, a spus că Covid-19 a fost scăpat din laboratoarele din Wuhan, China. Prin urmare, se ridică întrebarea dacă nu cumva acest Covid-19 este folosit ca armă biologică?! Știm că era o practică în istorie pentru poporul chinez. Fac aceste comparații, paralele, că ar putea să fie niște asemănări.' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel