CONTROVERSA momentului: se amână sau nu alegerile parlamentare. Coita: Gândiți-vă ce s-a întâmplat în Belgia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Alex Coita, președintele Partidului Republican din România, a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre alegerile parlamentare din decembrie în contextul pandemiei. 

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, alegerile parlamentare din decembrie ar trebui amânate pentru martie 2021, Alex Coita, președintele Partidului Republican, a oferit următorul răspuns:

„Nu cred că ar trebui amânate pentru martie, dintr-un motiv foarte simplu: situația în martie, dacă nu există evoluții spectaculoase în bine, nu o să fie cu mult mai bună decât în decembrie. Din punctul meu de vedere, soluția o constituie amânarea alegerilor până la un moment în care să fie organizate în condiții de siguranță. Dacă evoluția epidemiologică va continua în același trend ascendent, eu, sincer, nu pot să fiu de acord cu organizarea alegerilor parlamentare. Nu există, deocamdată, niciun semn că numărul cazurilor va scădea, dimpotrivă.

Gândiți-vă că Belgia a stat fără Guvern aproape doi ani, o situație incredibilă pentru o democrație consolidată, în condițiile în care nu aveau niciun virus. Cred că și la noi se poate găsi o formulă interimară, cu un Parlament interimar, pe o măsură de stare de urgență care să permită acest artificiu constituțional, astfel încât viața oamenilor să nu fie pusă în pericol cu organizarea alegerilor atunci când epidemia este în creștere.”

„E o situație complicată”, a subliniat Alex Coita, adăugând ulterior: „Probabil, trebuia gestionată altfel. Noi am cerut, de pildă, să se organizeze alegerile locale în trei zile, cu limitări drastice a apropierii dintre oameni, cu o mobilizare impresionantă. Sigur că ar fi costat, dar cred că era mai bine așa decât să avem astăzi astfel de cifre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel