Control total al populației în China, prin intermediul Hikvision. „Alarmele” se pornesc la poliție atunci când oamenii ies să protesteze
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Poliția de Supraveghere din China poate urmări protestele și mișcările oamenilor activând „alarme” pe software-ul Hikvision

Poliția chineză poate crea „alarme” pentru diferite activități de protest folosind o platformă software oferită de Hikvision, un important producător chinez de camere și supraveghere, potrivit The Guardian.

Activității de protest care pot activa „alarme” includ „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea în locuri publice”, „adunare ilegală, procesiune, demonstrație” și alte amenințări.

Aceste activități sunt enumerate alături de infracțiuni precum „jocuri de noroc” sau evenimente perturbatoare, cum ar fi „incendierile”. Site-ul web al companiei include și alarme pentru „religie” și „Falun Gong” – o mișcare spirituală interzisă în China și catalogată drept cult de către guvern.

Descoperirile apar la o lună după ce protestele în masă împotriva politicilor zero-Covid ale țării au izbucnit în toată China. Deși demonstrațiile au dus la reducerea restricțiilor guvernamentale, mulți protestatari au fost reținuți de poliție.

Compania a fost luată în vizor de SUA

Compania Hikvision a fost inclusă pe o listă neagră a Departamentului de Comerț al SUA, care restricționează utilizarea fondurilor federale pentru achiziționarea de echipamente produse de companie, dar au fost sistate și exporturile americane către firma de supraveghere pentru complicitate la încălcările drepturilor omului asociate cu încarcerarea în masă a uigurilor și a altor minorități etnice de către China. .

În noiembrie, Comisia Federală de Comunicații a introdus și noi reguli care interziceau importurile și vânzările de viitoare echipamente de comunicații Hikvision în SUA.

Compania s-a alăturat altor jucători în dezvoltarea și furnizarea de platforme centralizate pentru poliție și alte forțe de aplicare a legii pentru a menține, gestiona, analiza și răspunde la informațiile colectate prin numeroasele camere instalate în toată China. Hikvision își prezintă platforma cloud, denumită Infovision IoT, ca un mijloc de a „oferi servicii și decizii inteligente de securitate publică” pentru poliție, pentru a atenua „alocarea inegală a resurselor, volumul mare de muncă și incapacitatea de a partaja date”.

Documentul tehnic disponibil pe site-ul Hikvision nu oferă multe detalii exacte despre modul în care funcționează aceste alarme, dar descrie o listă lungă de evenimente sau activități ce reprezintă „tipuri” de alarme care includ „încălcarea drepturilor de proprietate”, „furt”, „trafic de femei și copii” și pornografie. 

Cel puțin nouă tipuri de alarme sunt legate de proteste, potrivit unei traduceri a ghidului tehnic Hikvision: „adunarea mulțimilor pentru a ataca organele statului”, „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea”, „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea în locurile publice”, „strângerea mulțimilor pentru a perturba ordinea în trafic”, „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea în transportul public”, „adunarea mulțimilor care obstrucționează circulația normală a vehiculelor”, „jaful mulțimii”, „adunare ilegală, procesiune, demonstrație” și o „amenințare” cu privire la „petiții”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel