Contre Simonis - Roman pe amendamentul la starea de alertă. VOT în plen! - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ilustrativ
Ilustrativ
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, în plen, amendamentul care prevede că proiectul de lege privind starea de alertă intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial.

UPDATE

Amendamentul fusese admis în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Au votat 'pentru' respingere 171 de deputaţi, 4 au fost 'împotrivă', iar 82 s-au abţinut. PSD a votat 'împotriva' amendamentului pe care l-a considerat 'neconstituţional'; PNL, care a iniţiat amendamentul, s-a abţinut de la vot; USR şi UDMR au votat 'împotrivă', iar PMP s-a abţinut.


Știrea anterioară

Comitetul liderilor de la Camera Deputaţilor a decis, miercuri, ca în plen să fie supus votului din nou un amendament admis la Comisia juridică, mai exact cel care prevede că proiectul de lege privind starea de alertă intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial.

Am rugămintea de a invita liderii grupurilor parlamentare la tribună pentru a discuta procedura prin care vom supune votului un amendament admis în Comisia juridică, acel amendament mult discutat, care este neconstituţional şi care stabileşte că această lege va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial şi nu la 3 zile de la data publicării, aşa cum este în Constituţie foarte clar scris', a spus liderul grupului PSD, Alfred Simonis, la începutul dezbaterilor în plen la acest proiect de lege.

După ce liderii de grup s-au consultat, s-a decis cu unanimitate de voturi ca articolul respectiv să fie supus votului, deşi este amendament admis în comisie.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, iniţiatorul acestui amendament, a menţionat că opiniile juridice sunt diferite. 'Înţeleg că există posibilitatea ca Avocatul Poporului să aibă o acţiune adresată Curţii Constituţionale în baza acestui amendament şi atunci cred că trebuie să avem grijă ca întreg corpul legii să fie pe deplin constituţional, să nu avem motive de atac la CCR. Prin urmare, cred că Guvernul va trebui să găsească în continuare cele mai bune soluţii pentru ca starea de sănătate a populaţiei să fie în prim plan', a spus Roman, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel