Urmărește emisiunea live
Contre în PMP. C. Diaconescu: ”O mână de colegi binevoitori, PLAN de a vinde ieftin partidul”. E. Tomac: ”Dacă este decent, trebuie să spună lucrurile exact”
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 18 ian 2022, 14:45
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Cristian Diaconescu / Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook - Cristian Diaconescu / Eugen Tomac
Cristian Diaconescu și Eugen Tomac se contrazic în declarații, cei doi politicieni având variante diferite a ceea ce se întâmplă în PMP. 

”Îmi propusesem în aceste zile să păstrez tăcerea în legătură cu falsele frământări create în interiorul partidului, tocmai pentru a nu alimenta planul ticluit de o mână de colegi binevoitori de a vinde ieftin Partidul Mișcarea Populară. Așa-zisa ședință a Colegiului Național de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a canalelor oficiale de comunicare ale PMP, alimentarea liderilor PMP cu informații și zvonuri false, precum și declarațiile și interviurile pe care domnul Tomac le oferă nu sunt decât etape ale unei strategii de a băga Partidul Mișcarea Populară în moarte clinică, pentru ca mai apoi să îl poată oferi pe de-a-ntregul sau pe bucăți altor formațiuni politice în schimbul unor beneficii personale iluzorii.Totuși, gândindu-mă la munca pe care eu și mulți alți colegi din PMP, inclusiv fondatorul său, am depus-o încă de la înființarea lui, la eforturile oamenilor din teritoriu care au dus, alături de noi, bătălii electorale mânați doar de convingere și nu de promisiunea unor funcții vremelnice în administrația publică, dar și la votul de încredere primit de la sute de mii de români care au crezut și cred în continuare că PMP are o voce diferită de a altora în politica românească, mă simt dator să fac următoarele precizări:

Nu este vorba de nicio fuziune. Va fi depusă contestație în instanță

- Am un background profesional care îmi dă dreptul să nu mă împiedic și nici să depind de vreo funcție publică sau politică. Așadar, în ceea ce privește discuția cu lideri ai PNL pe care domnul Tomac o evocă, am participat la invitația și rugămintea acestuia din urmă, nu la invitația liberalilor. În cadrul acelei întâlniri nu s-a vorbit în niciun moment de funcția de ministru al Justiției, ci discuția deschisă de domnul Iulian Dumitrescu a vizat o cu totul altă tematică, legată de fondurile europene.

- Înainte de acea întâlnire, domnul Eugen Tomac mi-a spus că a transmis către PNL lista cu solicitările de funcții pe care o trimisese și către domnul Ludovic Orban, atunci cand erau împreună la guvernare.

- La întâlnirea de la Sinaia pe care domnul Tomac o aduce în discuție nu s-a votat în unanimitate nicio fuziune. Pentru că situația era deosebit de tensionată, au fost puse în discuție trei variante: fuziune, nicio fuziune sau colaborarea pe proiecte. Aceasta din urmă a fost și cea care a fost supusă la vot și aprobată. Întâlnirea de la Sinaia a arătat tuturor membrilor PMP că interesele unui grup nu se pot constitui în interesele întregului partid, iar munca de 7 ani a unor oameni de a construi o mișcare politică populară nu poate fi ștearsă cu buretele și vândută la kilogram.

- În urmă cu trei zile, i-am propus domnului Tomac să ne înțelegem în interior pe temele pe care a creat și alimentat disputa internă. Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, mă simt nevoit să nu mai particip la nicio întâlnire care are, până la urmă, drept efect destrămarea Partidului Mișcarea Populară. Refuz să particip la orice încercare de sabotare a existenței și viitorului PMP și îmi doresc ca proiectele PMP să nu fie deturnate de interesele meschine ale unor colegi.

- De asemenea, astăzi vor fi depuse în instanță contestațiile referitoare la încălcările Statutului PMP în legătură cu adunarea din 12 ianuarie. În prezent, partidul este blocat ca efect al mișcărilor întreprinse de domnul Eugen Tomac”,  a scris Cristian Diaconescu, președinte PMP, pe pagina sa de socializare

Tomac: ”Dacă este decent, trebuie să spună lucrurile exact așa cum s-au desfășurat”

”În primul rând, cred că domnia sa este într-o mare eroare, pentru că cel care a dorit ca lucrurile să nu fie tensionate în partid sunt eu. De mai bine de două luni de zile, am solicitat organizarea unei ședințe în care să clarificăm aceste aspecte ce țin de evoluțiile interne ale partidului și domnia sa a refuzat. De asemenea, ședința pe care am convocat-o pe 12 ianuarie s-a desfășurat la sediul partidului. Dacă domnia sa ar fi participat la această ședință, în mod sigur, acolo încheiam orice discuție. Prin neparticiparea domniei sale, a generat această dezbatere după care au urmat o serie de acuze nefondate. Eu regret că a ales această cale de a-și explica anumite gesturi pe care personal nu le-am înțeles și probabil nu le voi înțelege niciodată, din ce rațiuni au fost mânate până în acest punct”, a declarat Eugen Tomac în exclusivitate pentru DC News. 

De asemenea, Tomac a dezmințit și informația conform căreia el ar fi facilitat o întâlnire cu liderii PNL.

”Este un mesaj fals, pentru că eu am fost anunțat de unul dintre prim vicepreședinții PNL de această întâlnire, la care ne-au invitat, iar domnia sa de un alt vicepreședinte PNL. Dacă este decent, trebuie să spună lucrurile exact așa cum s-au desfășurat, pentru că eu nu am niciun motiv și niciun temei decăt să spun numai adevărul și ăsta este, cel pe care vi-l enunț acum”, a mai spus Tomac pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?